interviu video pentru candidații în IT.

În cazul unui interviu video, persoana care se ocupă de recrutare își pregătește câteva întrebări sub formă de text, audio sau video, în timp ce candidatul este rugat să răspundă într-un mod corespunzător.

Un astfel de proces poate provoca stres persoanelor care nu sunt familiarizate cu înregistrarea video sau care, în general, nu se simt confortabil vorbind în fața unui ecran „tăcut”.

Așadar, managerul procesului de recrutare (adică persoana care se ocupă de evaluarea răspunsurilor candidaților) este capabil să judece dacă candidatul va trece la următoarea fază a evaluării față în față.

Totuși, interviul video nu înlocuiește interviul „live”, dar oferă candidatului posibilitatea de a se vinde într-un mod profesionist mai bine decât s-ar întâmpla prin CV-ul său. Mai mult decât atât, managerul de angajare are parte de o metodă de evaluare mai practică și mai rapidă, lucru care eficientizează întregul proces de recrutare.

Hai să citim mai jos ce putem face pentru a da răspunsuri pe măsură într-un interviu video,

spune-ne câteva lucruri despre tine.

Putem răspunde exact la ceea ce am răspunde dacă interviul s-ar desfășura fără înregistrarea video.

De obicei, persoana care ne întreabă nu este interesată de locul în care ne-am născut, ce școală am absolvit, ce vârstă avem, care este starea noastră civilă și ce facem în timpul liber, ci care a fost domeniul studiilor noastre și cum experiența noastră de muncă este legată de ceea ce am studiat.

descrie experiența ta în acel limbaj de programare sau menționează câteva proiecte pe care le-ai implementat în timpul studiilor.

Aceasta este cea mai critică întrebare. Răspunsuri precum: „Am zece ani de experiență în diferite limbaje de programare” sau „Am implementat diverse proiecte pe care le listez în CV sau pe care vi le pot prezenta îndeaproape”, deoarece acestea nu sunt foarte potrivite.

Un răspuns bun ar fi descrierea sarcinilor zilnice și specifice care ne-au oferit experiență profesională, academică sau personală, proiectele specifice, precum și modul de implementare a acestora etc. Statisticile noastre arată că această întrebare prezintă cea mai mare dificultate pentru candidații din industria tehnologică.

ce salariu ai dori și cât de repede poți începe să lucrezi?

În primul rând, aceasta nu este o întrebare capcană, așa cum cred unii. Trebuie să fim direcți și sinceri: „în următorul meu loc de muncă aș dori un salariu cuprins între 1200-1400 de euro net și sunt disponibil după 3 săptămâni de la acceptarea acestei propuneri”, de exemplu. Răspunsuri precum „cerințele mele salariale sunt proporționale cu atribuțiile funcției și dimensiunea companiei” sau „pentru a vă răspunde, aș dori să știu cât oferă această funcție”, sună destul de general și nu ajută la evaluare.

În ceea ce privește perioada de preaviz, adică perioada dintre ziua demisiei și data angajării de către noul angajator, după caz, putem răspunde că aceasta este de trei până la patru săptămâni, cu excepția cazului în care lucrăm în străinătate. Este bine ca răspunsul nostru să fie realist și justificat.

Și odată ce ești gata pentru următorul tău interviu video, aplică pentru următorul loc de muncă și avansează în carieră alături de consultanții Randstad care sunt la dispoziția ta.