workmonitor 2024: regândirea ambiției.

Angajații de pretutindeni își reevaluează ambiția, plasând echilibrul între viața profesională și cea personală, flexibilitatea, echitatea și dezvoltarea abilităților în centrul deciziilor lor de carieră. Descarcă cel mai recent raport Workmonitor și descoperă informații detaliate și acțiuni practice despre forța de muncă actuală.

descarcă raportul

regândirea ambiției.

O nouă abordare a talentelor, numită ABC-ul talentelor, se conturează, iar angajatorii ar trebui să o adopte dacă doresc să atragă și să rețină cei mai buni angajați. Acesta este principalul aspect dezvăluit de raportul nostru Workmonitor 2024, pe măsură ce seria intră în a treia sa decadă.

a for ambition
a for ambition

A este pentru ambiție.

Oamenii doresc să avanseze în carierele lor. Cu toate acestea, ambiția nu mai este privită în sensul tradițional al progresului în carieră. Talentele își reevaluează semnificația ambiției, punând echilibrul între viața profesională și cea personală, flexibilitatea, echitatea și dezvoltarea abilităților în centrul deciziilor de carieră.

b for balance
b for balance

B este pentru ”balance” (echilibru).

Talentele apreciază echilibrul între viața profesională și cea personală la fel de mult ca și salariul. Există o dorință puternică continuă pentru flexibilitate, atât în ceea ce privește locul cât și momentul în care oamenii lucrează. Această dorință de mai mult echilibru poate afecta și dorința de progres a angajaților, unii declarând că nivelul lor de ambiție este afectat direct de ceea ce se întâmplă în viața personală.

c for connexion
c for connexion

C este pentru conexiune.

Cu diviziuni generationale și geografice, precum și circumstanțe personale care afectează nevoile angajaților, angajatorii trebuie să refacă conexiunile cu colegii pentru a înțelege mai bine cum diferitele căi de carieră și modele de lucru se potrivesc individului. Acest lucru va permite organizațiilor să renunțe la strategiile generale de talent și să personalizeze abordările lor.

Pentru a fi văzuti ca locuri de muncă aspiraționale, angajatorii trebuie să îmbrățișeze ideea de a lucra în parteneriat strâns cu talentele, nu doar prin dezvoltarea carierei, ci și prin construirea unor medii de lucru echitabile în care angajații se simt parte.

Raportul nostru complet Workmonitor oferă informații detaliate și acțiuni practice pentru angajatori în timp ce conturează strategiile lor de talent pentru viitor. Iată câteva dintre principalele zone de concentrare care vor impulsiona agenda talentelor de mâine.

ambitie si motivatie
ambitie si motivatie

ambiție și motivație.

Ambiția este mai mult decât urcarea pe scara carierei, iar motivația talentelor nu este neapărat condusă de promovări.

Pentru aproape două treimi dintre respondenți (60%), viața lor personală este mai importantă decât cea profesională. Echilibrul între viața profesională și cea personală este acum evaluat la fel de mult ca și salariul în listele de priorități ale angajaților (93%) - mai mult decât oricare alte considerații. Atunci când se uită la următorul pas în carieră, echilibrul între viața profesională și cea personală este chiar mai important (57%) decât un salariu mai mare (55%).

Peste o treime nu dorește progres în carieră pentru că este fericit în rolul său (39%), iar ambiția pe termen lung pentru cei mai mulți respondenți este un rol stabil în cadrul companiei. Dar asta nu îi oprește să își dorească să își pregătească abilitățile pentru viitor prin training (72%), în special în domenii precum inteligența artificială (IA) și IT, care își remodelează rolurile de muncă.

Strategiile de talent ale angajatorilor vor trebui să recunoască aceste priorități în schimbare și să ofere căi mai creative către progres care să se alinieze cu ambițiile diferite ale talentelor lor.

flexibilitate
flexibilitate

flexibilitate.

Importanța echilibrului între viața profesională și cea personală se reflectă și în accentul continuu pus pe munca flexibilă, chiar și în condițiile în care angajatorii susțin tot mai mult revenirea la birou. Mulți angajați s-au adaptat la stilul de lucru de acasă în timpul pandemiei - mutându-se mai departe sau adoptând animale de companie - în timp ce se așteptau ca munca la distanță să rămână.

Lucrul de acasă nu este negociabil pentru aproape 2 din 5 respondenți. Numere similare (37%) ar lua în considerare să demisioneze dacă ar fi forțați să petreacă mai mult timp la birou.

Cu toate acestea, există o nuanță atunci când vine vorba de următorul pas în carieră: dorința de program de lucru flexibil depășește cu puțin necesitatea de a lucra de acasă (41% față de 37%). Ambii factori au măsurat 45% în Asia-Pacific (APAC) și au fost de procentaje similare și printre respondenții din Generația Z (46% și 51% fiecare).

equity and understanding
equity and understanding

echitate și înțelegere.

Talentul își dorește să construiască conexiuni cu angajatorii astfel încât să își poată prezenta pe deplin personalitatea și să lucreze cu organizațiile pentru a îmbunătăți echitatea în locul de muncă.

Peste o treime declară că nu ar accepta un loc de muncă dacă nu ar fi de acord cu viziunile conducerii organizației (38%), iar 54% dintre respondenți consideră importantă poziția și acțiunile angajatorului privind problemele sociale și politice.

Între timp, aproape două cincimi (38%) caută alinierea cu problemele sociale și de mediu cu un viitor angajator. Oamenii din regiunea Asia-Pacific au exprimat aceste nevoi cel mai puternic în comparație cu toate celelalte regiuni.

AI & development
AI & development

AI și dezvoltarea abilităților.

Profesioniștii continuă să prioritizeze pregătirea pentru viitor a abilităților lor, în special în contextul adoptării tot mai extinse a inteligenței artificiale. În ciuda unei atitudini mai complexe față de progresul în carieră și ambiție, există o sete continuă pentru training și dezvoltare atât în rolurile actuale, cât și pentru viitoarele mișcări în carieră (72%). Aproape o treime (29%) ar merge chiar atât de departe încât să renunțe la un loc de muncă care nu le oferă oportunități adecvate de învățare și dezvoltare (L&D).

Respondenții văd responsabilitatea pentru training și dezvoltare în ambele părți, atingând din nou tema conexiunii care străbate întregul sondaj.

Privind înainte.

În aceste vremuri dinamice, o nouă abordare a gestionării talențelor, ABC-ul noilor talente, se conturează pentru angajatori. Schimbările vor veni și mai rapid în zilele următoare pe măsură ce inteligența artificială, digitalizarea și schimbările de atitudine ale forței de muncă rearanjează economia globală și piața muncii. Pentru angajatori, necesitatea de a atrage, dezvolta și reține talentele de excepție este mai urgentă ca niciodată. Cu toate acestea, nu există o soluție unică, deoarece ambițiile, motivațiile și prioritățile angajaților devin din ce în ce mai fragmentate.

Află cum pot răspunde angajatorii noilor nevoi ale talentelor descărcând raportul complet. 

descarcă raportul

General