8 martie 2022

spune stop stereotipurilor

De Ziua Internațională a Femeii, hai să spunem stop stereotipurilor împreună!

Vrei să pui stop stereotipurilor, dar nu știi cum? De Ziua Internațională a Femeii, îți oferim patru sfaturi practice pentru a realiza o cultură mai inclusivă.

Am fost martoră la  jonglarea cu cerințele muncii și ale familiei într-o perioadă extrem de stresantă ale multor femei din jurul meu. În unele cazuri, acestea au fost forțate să părăsească piața muncii; în altele, au fost nevoite să sacrifice ambițiile profesionale pentru a răspunde nevoilor familiei. Fiind cineva care a trecut prin vremuri la fel de dificile, este sfâșietor să vezi atât de multe lupte.

 Pe măsură ce ne apropiem de tranziția COVID-19 de la o pandemie la o boală endemică, revenirea la viață înainte de criză va fi o provocare. Chiar dacă economiile din întreaga lume reduc restricțiile și deschid granițele, consecințele crizei globale continuă să afecteze oamenii de pretutindeni, în special femeile care au fost afectate în mod disproporționat în ultimii doi ani.

În această Zi Internațională a Femeii, liderii de afaceri și societăți trebuie să depună mai multe eforturi și resurse pentru a ajuta femeile să recâștige progresul pe care l-au pierdut ca urmare a pandemiei. De exemplu, numărul femeilor prezente în forța de muncă, care creștea înainte de COVID-19, a scăzut în 2020.

 Nu numai că participarea femeilor pe piața mondială a muncii a scăzut în timpul pandemiei, ci și acestea au pierdut o mare parte din venituri considerabil. Pentru a ajuta la accelerarea efortului lor de recuperare, trebuie să sprijinim femeile care lucrează cu inițiative care încurajează o participare mai mare pe piața muncii, îndepărtând în același timp barierele care le împiedică ambițiile și creșterea profesională.

 Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Femeii, am decis să susținem egalitatea de șanse și de câștig a femeilor din întreaga lume, promovând acțiunea #BreakTheBias. Prin eliminarea prejudecăților intercomunitare și la locul de muncă, oferim femeilor și tuturor oamenilor șanse egale la locul de muncă și mai mult control asupra carierei lor.

 Dublarea eforturilor noastre în acest moment este extrem de importantă din cauza mai multor evoluții care au avut loc în ultimii doi ani.

 În primul rând, industriile cele mai afectate de criza globală au angajat un număr disproporționat de mare de lucrătoare – ospitalitate, călătorii, comerț cu amănuntul și altele. Acest lucru a determinat multe femei să-și piardă locurile de muncă și veniturile. Apoi, în timpul restricțiilor care au dus la închiderea birourilor, școlilor, instituțiilor de îngrijire a copiilor și a multor alte instituții, femeile și-au asumat sarcini suplimentare ca furnizori de îngrijire primară la domiciliu. Apoi a venit Marea Demisie, în care multe femei au fost forțate să renunțe la locul de muncă pentru că aveau nevoie să aibă grijă de copii și de alți membri ai familiei. Alții au suferit de burnout din cauza responsabilităților extinse la domiciliu și la locul de muncă. CNBC a raportat că femeile au o rata de renunțare mai mare decât bărbații.

 Randstad - lider ce susține egalitatea

 Pentru a sparge stereotipurile care împiedică dezvoltarea profesională a femeilor, organizațiile trebuie să conducă prin exemplu. Aceasta înseamnă să ne asigurăm că femeile au șanse egale ca și bărbații pentru locuri de muncă și avansare, folosind valori care pot fi urmărite cu ușurință și pentru a efectua schimbări în carieră. La Randstad, trăim după astfel de principii. Am semnat Declarația de susținere a CEO-ului pentru principiile de abilitare a femeilor ONU și sprijinim o serie de inițiative care vizează formarea, dezvoltarea și promovarea angajaților de sex feminin.

 În plus, programul Women in Randstad Empowering Development (WIRED) este un grup de resurse de afaceri din SUA care le ajută pe angajatele noastre să avanseze în carieră. Astfel, de Ziua Internațională a Femeii, vom lansa o versiune globală a grupului pentru a ajuta femeile să-și atingă obiectivele profesionale prin interacțiuni sociale și oportunități de dezvoltare.

 În Singapore, Randstad este partener corporativ Daughters of Tomorrow, care facilitează oportunități pentru femeile ce provin din medii defavorizate, le sprijină în obținerea independenței financiare și permite mobilitatea socială pentru familiile lor. Oferind o suită de asistență și instruire, îi putem ajuta pe mulți să-și îndeplinească obiectivele profesionale și personale.

 Angajamentul nostru de a împuternici colegele Randstad a dus la îmbunătățirea parității în organizația noastră. De exemplu, în 2021, 50% din conducerea superioară era reprezentată de femei.

 patru moduri de a sparge stereotipurile

Eforturile de a pune stop stereotipurilor continuă. Astfel, am identificat patru domenii cheie în care angajatorii de pretutindeni pot investi pentru a accelera progresul angajaților de sex feminin în cadrul companiei lor.

#1 oferă femeilor perspective mai bune despre carieră.

Trebuie să urmărim mai îndeaproape traiectoria carierei, să identificăm nevoile de calificare pentru avansare și să recomandăm conținutul de formare adecvat.

 #2 oferă mai multe competențe pentru mai multe oportunități de carieră.


Putem accelera formarea și dezvoltarea femeilor prin agilitate și microînvățare. Pentru femeile care au nevoie de un program flexibil, capacitatea de a învăța în etape mai mici, în ritmul de care au nevoie, oferă avantaje extraordinare față de abordările tradiționale de calificare. Dincolo de abilitățile tehnice, organizațiile trebuie să se concentreze pe a ajuta femeile să dezvolte abilități neobișnuite, esențiale pentru a fi buni manageri și mari lideri. La Randstad, oferim formare femeilor în toate etapele carierei lor, de la cursuri de limbă până la ateliere de dezvoltare a leadership-ului.

#3 abordează toate talentele la fel.

În ultimii ani, mai multe companii folosesc IA pentru a minimiza stereotipizarea evidentă și inconștientă în timpul procesului de recrutare, iar industria își perfecționează continuu utilizarea acestei tehnologii pentru a obține rezultate mai bune în angajare. Luați în considerare notarea automată a interviurilor și procesarea limbajului natural, astfel încât deciziile să fie luate fără a ține cont de sexul, antecedentele sau alte trăsături care nu sunt legate de competențele candidatului.

#4 folosește diferite abordări pentru a te asigura că femeile sunt auzite și ascultate.

Putem oferi femeilor o voce mai influentă prin intermediul platformelor de sondaje și implicare. Una dintre cele mai eficiente modalități prin care Randstad își menține forța de muncă angajată și mulțumită este prin sondajele regulate. În apogeul blocării, ne-am chestionat săptămânal angajații pentru a ne asigura că se simțeau sprijiniți și aveau resursele necesare pentru a funcționa virtual. Ca urmare a feedback-ului și pentru a rezolva problemele exprimate de colegii noștri, am modificat programul de asistență destinat angajaților. Toate organizațiile pot beneficia de pe urma evaluării regulate a bunăstării forței de muncă.

Cum pot ajuta la spargerea stereotipurilor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii în 2022? Este mai important ca niciodată să depășim stereotipurile legate de ceea ce pot realiza femeile. În calitate de lider organizațional, voi lua în considerare obiectivele profesionale și nivelul de implicare al fiecărui angajat, lăsând deoparte prejudecățile. În același timp, am în plan să îi încurajez pe cei din jurul mei să facă același lucru.

Există multe moduri în care putem ajuta femeile care lucrează și ale căror vieți și cariere au fost perturbate de pandemia COVID-19. De Ziua Internațională a Femeii din acest an, este imperios să fim proactivi și să ajutăm persoanele de sex feminin care au nevoie de un loc de muncă. 

rebecca henderson
director general, randstad global businesses și membru al consiliului executiv

Rebecca Henderson este CEO al Randstad Global Businesses și membru al Consiliului Executiv Randstad. În rolul său, Rebecca conduce direcția strategică a companiei Randstad Sourceright, Randstad RiseSmart și Monster, toate cu accent pe colaborarea cu clienții. Rebecca se asigură că liderii de resurse umane pot juca un rol esențial în accelerarea creșterii companiei la nivel local, regional și global. Cu peste 20 de ani de experiență în gestionarea oamenilor, Rebecca și-a demonstrat angajamentul față de avansarea femeilor pe piața muncii și a jucat un rol important în dezvoltarea programului de mentorat la nivel corporativ, o inițiativă care ajută femeile din întreaga companie să își împărtășească cunoștințele și să își sprijine cariera. Ea face parte, de asemenea, din Consiliul de administrație al Universității Naționale din Statele Unite, fiind, de asemenea, un lider foarte apreciat în domeniul gestionării talentelor și recunoscut de către Staffing Industry Analysts în „The Global Power 100 Hall of Fame”. În prezent, locuiește în Dallas, Texas.