cu o varietate de inovații tehnologice în HR, ce alegi mai întâi?

Business-ul  modern se desfășoară într-o perioadă de creștere și inovație tehnologică fără precedent. Tehnologiile HR, în special, evoluează mai repede decât oricând, oferind  o gamă tot mai variată de soluții și instrumente pentru a gestiona, angaja și optimiza forța de muncă.

De la analiza resursei umane și managementul salarizării pe bază de cloud și până la software-ul de urmărire a aplicanților și la AI (inteligența artificială), tehnologia disponibilă oferă managerilor de resurse umane un atu puternic.

Cu toate acestea, procesul de identificare a tehnologiilor potrivite business-ului tău nu este neapărat unul ușor. Cum stabilești care sunt punctele în care compania ta ar avea nevoie cel mai mult de inovare și care investiții ar putea fi cele mai profitabile?

Etapele cheie care pot simplifica luarea acestor decizii

Unul dintre motivele cele mai puternice de a investi în noile tehnologii este de a oferi un plus de performanță acolo unde este cea mai mare nevoie.

Începutul îl constituie identificarea celor mai frecvente puncte de interes în cadrul business-ului, indiferent dacă sunt bariere în calea productivității anumitor echipe, întrebări legate de eficiența dezvoltării talentelor sau dificultăți în găsirea celor mai potriviți candidați.

După conturarea unei idei clare asupra modului în care compania poate obține îmbunătățiri considerabile, se poate lua o decizie informată și direcționată spre achizițiile care vor oferi rentabilitate clară a investiției (ROI-return of investment).

Într-un articol pentru revista Entrepreneur, Jonathan Herrick, co-fondator al firmei de software pentru vânzări și marketing Hatchbuck, a declarat că este important să se  investească "doar în tehnologia care umple o lipsă sau dă sens business-ului". 

Întreabă-ți oamenii de ce au nevoie cu adevărat

Oamenii din compania ta - și în special din echipa de resurse umane - reprezintă o sursă neprețuită de cunoaștere a locului în sunt cele mai mari ineficiențe și știu unde sunt necesare cele mai mari investiții și inovații.

Angajații existenți ar trebui să fie încurajați să-și împărtășească opiniile cu privire la tehnologiile pe care le consideră cele mai benefice pentru afacere și i-ar ajuta să fie mai productivi.

Deși este posibil ca nu toate solicitările primite să poată fi soluționate, feedback-ul ar putea evidenția zonele comune în care toată lumea este de acord că upgrade-urile tehnologice ar fi benefice.

În ceea ce privește tehnologiile de resurse umane și de recrutare, feedbackul de la cei de pe prima linie ar putea contribui la informarea investițiilor care vor forma viitorul companiei. Dacă membrii echipei de resurse umane consideră că ar putea să utilizeze mai bine datele despre candidați, de exemplu, ar putea fi momentul să analizăm noi instrumente de raportare și analiză.

Crunchr, una dintre firmele vizionare susținute de Randstad Innovation Fund, este un exemplu al unei platforme care ar putea ajuta angajatorii să evolueze prin intermediul unor analize precise și al unor informații detaliate privind forța de muncă.

Folosește experiențele altora

Studierea competiției poate fi un element cheie în succesul unei afaceri. Este important să îți cunoști bine concurenții, astfel încât să ai o idee clară despre amenințarea pe care o reprezintă, dar și să înveți din momentele de succes sau eșec prin care au trecut.

Pe lângă examinarea factorilor de bază, cum ar fi ofertele de produse sau servicii, stabilirea prețurilor, poziționarea pe piață și strategiile de marketing, de ajutor sunt informațiile cu privire la modul în care competitorii au executat investițiile în tehnologie și beneficiile pe care le-au obținut.

Bineînțeles, orice concluzii obținute ar trebui să fie folosite exclusiv cu rol informativ în alcătuirea propriei strategii. 

Planificarea investițiilor în tehnologii HR bazată pe obiectivele, provocările și cerințele specifice ale companiei tale este esențială, întrucât experiențele anterioare ale altor firme nu oferă nici o garanție a ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor.

Cu toate acestea, sunt multe de câștigat de la efectuarea cercetărilor asupra modului în care anumite tehnologii au funcționat pentru alte companii și dacă ar putea fi benefice pentru afacerea ta.

Cum îți va influența noua tehnologie compania?

Efectuarea unor modificări majore în zona tehnologiilor HR ar putea avea un impact semnificativ asupra naturii business-ului  și a modului în care acesta operează. 

Înainte de a începe o investiție, asigură-te că întreaga organizație - de la cei mai înalți factori de decizie la cei mai noi recruți - este conștientă de viitoarele implementări și semnificația lor mai largă.

Unul dintre cele mai clare exemple este inteligența artificială, o zonă de inovare care ar putea transforma procesele de bază, cum ar fi atragerea talentelor și screening-ul candidaților.

Înainte de a te angaja în investiții majore în acest spațiu, trebuie să te asiguri că forța de muncă este pregătită și că training-urile necesare de pregătire și dezvoltare a competențelor sunt gata să ajute angajații să-și folosească expertiza în această perioadă marcată de mișcarea rapidă.

Evaluând fiecare implementare potentială a tehnologiilor HR în contextul unicității companiei tale și a forței de muncă, poți obține cea mai bună rentabilitate a investiției și să îți pregătești business-ul pentru viitor.