Dacă ai fost candidat Randstad, probabil că ai fost rugat să participi la un interviu video. Este posibil să fi considerat inconfortabil procesul de a vorbi cu tine însuți privind o cameră. Înțelegem asta!

Dar te-ai întrebat vreodată cum un interviu video poate crește șansele de a-ți asigura următorul loc de muncă?

# 1 importanța interviului video.

Procesul de căutare a personalului și a locurilor de muncă devine din ce în ce mai prezent online. CV-ul tradițional s-ar putea să iasă în evidență, dar scrisoarea de intenție a început să fie înlocuită în alte moduri mai directe, interviurile video câștigând importanță.

Crearea unui videoclip pentru mulți dintre noi este o sarcină dificilă, mai ales atunci când vorbim despre noi înșine.

Pe de altă parte, gândește-te că un text de 10-20 de rânduri nu va reuși niciodată să surprindă cine ești cu adevărat, spre deosebire de interviul video în care ai ocazia să cucerești ascultătorul cu personalitatea ta.

Adevărul este că, din când în când, am dat peste CV-uri care inițial nu erau considerate ideale pentru posturile destinate, totuși prin interviuri video, aplicațiile nu treceau pur și simplu la faza următoare, ci candidații deveneau favoriți.

#2 interviul video îți oferă posibilitatea de a exersa.

Cu toții, mai mult sau mai puțin, ne pregătim înainte de a avea un interviu de angajare, mai ales dacă considerăm că poziția oferită este ideală pentru noi.

Dar de câte ori, după terminarea interviului, îți dai seama că nu ai spus nimic din ceea ce ți-ai dorit cu adevărat să spui și care ar putea crește șansele tale de a primi locul de muncă dorit?

Interviurile video sunt o modalitate de a-ți testa abilitățile de intervievare și de a te pregăti corespunzător.

Pentru că, înregistrându-te, deprinzi capacitatea de a-ți identifica punctele forte și punctele slabe. Dacă nu te-ai descurcat bine? Nu contează! De obicei, ai ocazia să înregistrezi răspunsurile, până când rezultatul te satisface complet.

Ai grijă să citești întotdeauna instrucțiunile înainte de a începe procesul pentru a fi sigur de limitările cu care te vei confrunta.

În mod neobișnuit, totuși, există companii care îți pot oferi varianta de a înregistra răspunsul o dată sau de două ori.

# 3 timp economisit.

Viața noastră de zi cu zi rulează într-un ritm frenetic, iar timpul este adesea un lux. Dacă ești deja angajat, programarea unui interviu de angajare, poate fi o sarcină descurajantă, mai ales atunci când vine vorba de mai multe întâlniri.

Tipul de interviu video poate accelera procesul. Ai ocazia să efectuezi interviul în orice moment al zilei, în timp ce managerii de resurse umane au posibilitatea de a-ți evalua candidatura în mod direct.

Nu ne înțelege greșit; interviurile video nu înlocuiesc interviul live, ci doar îl apropie cu unul sau doi pași de obiectivul final și de cucerirea următorului tău loc de muncă.

Și după ce am analizat de ce nu ar trebui să ratezi ocazia de a-ți promova candidatura utilizând interviuri video, îți oferim câteva sfaturi - cele mai bune practici pentru a excela în următorul interviu video.

De multe ori ne concentrăm atât de mult pe evidențierea competențelor, experienței și abilităților noastre, încât uităm să avem grijă de lucruri simple, dar importante, care pot face diferența.

1. îmbracă-te pentru ocazie.

Deși întregul proces se face din confortul propriei case, nu uita că vrei să fii profesionist. Nu suntem aici pentru a-ți spune cu ce să te îmbraci, deoarece depinde de mulți factori. Cu toate acestea, nu îți recomandăm să porți ceva ce nu ai alege pentru un prim interviu. Dacă nu apare în videoclip, însă, poți purta chiar și pantalonii tăi norocoși de pijama.

2. alege decorul potrivit.

Alege o parte liniștită a casei, cu un fundal neutru, iluminare bună și liniște pentru a face înregistrări video. Nu ai vrea ca mama ta să se audă strigând în timpul interviului pentru a-ți spune că mâncarea este gata.

3. fii atent la limbajul corpului.

Nu uita că dorești să faci o primă impresie bună. Îți sugerăm să zâmbești (nu prea mult) și să privești camera și nu în notițele pregătite. Ca în interviul live tradițional, ar trebui să încerci să păstrezi contactul vizual cu ascultătorul.

4. răspunde la întrebări.

S-ar putea să ai mult mai multe de spus decât ți se cere și să te simți limitat, dar ar fi bine să reziști tentației de a spune totul.

De câte ori ai auzit în școală de la profesorii îndemnarea să răspunzi doar la întrebările adresate de ei și să nu menționezi totul doar pentru că știi? Ar trebui să adopți aceeași atitudine pentru interviurile video - răspunde doar la ceea ce ți se cere!

Asigură-te că ești detaliat, dar concis, astfel încât să nu rămâi în criză de timp, și să menții interesul potențialului angajator. De asemenea, nu uita că va trebui să păstrezi niște ași în mânecă pentru următoarea ta întâlnire live.