Simțiți că este timpul pentru o schimbare mare?

Schimbarea carierei poate fi un proces descurajant și este extrem de dificil să știi de unde să începi. Din fericire, există resurse pentru voi. Consultați cei trei pași utili de mai jos, care vă vor ajuta să aveți o gestionare completă în căutarea unui nou loc de muncă:

cercetați

Indiferent dacă aveți o idee generală despre ce schimbare de carieră vă doriți sau pur și simplu doriți o schimbare, dar nu aveți idee în ce direcție trebuie să mergeți, forumurile, portaluri de cariere sau grupurile LinkedIn sunt o primă oprire în călătoria voastră. Petreceți câteva ore parcurgând locurile de muncă disponibile în sectoarele de interes. Nu numai că vei descoperi nivelul salarial și unde sunt amplasate, ci și zonele cele mai solicitate. Nu uitați să verificați cum este să lucrezi pentru o anumită companie. Care este cultura? Angajaților le place să lucreze acolo? Nici tu nu vrei să sări peste verificare unde cariera te va duce în viitor. Sunt oportunități de avansare? Care este poziția sau obiectivul final?

Realizați conexiuni

Vorbiți cu prietenii sau colegii care ar putea avea conexiuni (chiar dacă nu cariera dorită) din aria în care căutați să faceți schimbarea. Nu trebuie să fie perfecte, dar poate te pot pune în legătură cu cineva care este.

Găsiți un mentor

Există resurse pentru a face legătura cu mentorii din anumite darii ale unui sectorului. Căutați în rețelele sociale, grupuri specifice sectorului și implicați-vă în discuții. Inițiați discuții cu persoane ce au o experianta in aria de interes, astfel vei obține o primă impresie despre cum este cu adevărat să lucrezi în această arie, astfel încât să știi în ce te implici.

Studiu

Dacă ați identificat acea nouă carieră către care doriți să faceți schimbarea , începeți să aflați tot ce puteți despre acea nouă arie. Există calificări noi pe care ai avea nevoie? Va trebui să studiați pentru o perioadă lungă de timp? Există vreun studiu individual pe care îl puteți completa înainte de a începe să aplici? Deveniți un expert amator în noua arie, astfel încât să știți exact tipul de muncă pe care îl veți desfășura în viitor. Obțineți o vizibilitate mai clara pentru activitățile zilnice și vedeți dacă este ceva care vă interesează. Vă dați seama dacă este ceea ce văa doriți sau nu. 

Parcurgând cei trei pași, îți vei da seama dacă aria aleasă, pentru a face schimbarea carierei este ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Verifica pagina noastra de locuri de muncă, pentru un nou început.