CV-ul rămâne o modalitate eficientă pentru angajatori de a obține informațiile de care au nevoie despre tine și despre abilitățile tale.

Tocmai de aceea, este necesar să actualizezi CV-ul tău permanent și să te diferențiezi de ceilalți candidați prin crearea unui CV care să reflecte personalitatea ta, dincolo de experiența de muncă.

Mai mult, un CV trebuie adaptat de fiecare dată la cerințele fiecărui anunț, să fie reprezentativ, concis, lizibil și, în acest caz, semnificativ pentru IT.

Prin urmare, înainte de a aplica pentru următorul job IT care și-a atras atenția, urmează pașii de mai jos, astfel încât CV-ul tău să iasă în evidență!

#1 evidențiază-ți abilitățile tehnice.

Evită generalizările. Caută cuvintele cheie din CV-ul tău și evidențiază-le prin bolduire, subliniere sau cu bullet points. Cuvintele cheie pot fi programele software pe care le cunoști sau orice altă abilitate tehnică pe care o ai.

Este adevărat că recrutorii au foarte puțin timp la dispoziție și sute de CV-uri de citit. Având în vedere acest lucru, asigură-te că CV-ul tău poate furniza informațiile corecte în cel mai scurt timp posibil!

#2 importanța companiei la care ai lucrat.

Dacă este prima dată când aplici pentru un loc de muncă în domeniul IT și crezi că nu ai experiența necesară, ai grijă să analizezi corespunzător experiența ta de până acum.

Unele dintre cele mai mari companii din lume sunt active în industria tehnologiei. Deci, dacă ai lucrat sau ai avut un stagiu de practică la oricare dintre ele și nu poți scoate în evidență poziția ocupată anterior, atunci subliniază compania angajatoare.

#3 structurează-ți realizările corespunzător.

După cum a fost menționat mai sus, timpul pe care recrutorii îl au pentru a citi un CV este minim.

Cunoscând aceste informații, va fi bine să te asiguri că cele mai importante realizări pe care vrei să le evidențiezi sunt menționate în partea de început a CV-ului, lăsându-le pe cele mai puțin semnificative la final.

#4 menționează abilități aferente pe care le ai.

În mod cert, CV-ul tău ar trebui să acopere abilitățile tehnice, certificările și experiența ta de până acum.

Cu toate acestea, este posibil să colaborezi cu alte departamente în activitatea pe care o vei desfășura, așa că este nevoie de abilități extra care dovedesc că ești la curent cu evoluțiile din domeniul IT.

#5 enumeră toate cursurile la care ai participat.

Dezvoltarea personală este foarte importantă - asigură-te că menționezi toate programele de mentorat și cursurile la care ai participat. Păstrează scrisul simplu, plin de încredere și evită exagerările.

Ia în considerare faptul că ți se poate cere să demonstrezi cunoștințele din CV în timpul interviului sub forma unui test de evaluare a cunoștințelor tale.

#6 întreabă-ți prietenii ce părere au.

Cere unui prieten sau unui coleg feedback cu privire la CV-ul tău.

Cercetările Randstad au arătat că mulți profesioniști IT apelează la colegii lor pentru ajutor în dezvoltarea lor profesională.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în industria IT, dă click aici pentru a vedea toate locurile de muncă pe care le avem disponibile acum.

Pentru versiunea în engleză, poți citi articolul original publicat pe blogul de carieră al Randstad UK.