A lucra de acasă cu normă întreagă sau a avea opțiunea de a lucra de la domiciliu în mod flexibil, devine o alegere din ce în ce mai populară pentru mulți angajați. Având în vedere tehnologiile actuale, sistemele de stocare bazate în cloud și conferințele video, este mult mai ușor pentru o mare parte din industrii să aibă cel puțin o parte din angajați cu sediul acasă. Capacitatea de a face acest lucru a devenit cu atât mai importantă în 2020, întrucât ne confruntăm cu momente provocatoare,  impactate de COVID-19, asupra vieții sociale cât și a muncii. 

Odată cu actualizarea zilnică și a sfaturilor guvernamentale, angajatorii trebuie să fie mai flexibili în  a permite ca marea majoritate a forței de muncă să lucreze de acasă. În timp ce unii oameni vor fi încântați să își poată înființa biroul de acasă și vom vedea o creștere a productivității lor, pentru unii dintre noi, găsirea motivației de a ne concentra asupra activităților din confortul casei noastre poate fi mai dificilă. Cu telecomanda TV lângă tine și patul tău în camera alăturată, este ușor să vezi de ce!

Având în vedere aceste lucruri, am detaliat niște metode rapide și ușoare de a rămâne motivat în timp ce muncim de acasă, astfel încât putem continua să fim productivi în săptămânile următoare.

Cum să rămâi motivat în timp ce lucrezi de acasă:

  • Configurați o stație de lucru
  • Luați pauze regulate
  • Scrieți liste de activități
  • Eliminați distragerile
  • Planificați activitățile și recompensele

Configurați o stație de lucru.

Deși perspectiva de a lucra din pat ar putea părea grozavă la început, în realitate, acesta nu este locul în care veți fi inspirat să vă faceți cele mai bune lucrări. În afară tentației de a lua un pui de somn rapid între apeluri sau sarcini, lucrul din pat va estompa liniile între timpul de muncă și timpul de odihnă, ceea ce ar putea duce la perturbarea modului de somn și creșterea nivelului de anxietate.

Așadar, acolo unde este posibil, pregătiți-vă cu o stație de lucru care să reflecte cât mai mult posibil o spațiul tău de lucru de la birou. Puneți laptopul pe o masă sau un birou, așezați-vă pe un scaun care vă va sprijini spatele cât mai mult și dacă puteți, fiți aproape de o lumină naturală.  Înțelegem totuși că acest lucru poate să nu fie posibil pentru toți, în funcție de situația în care vă regăsiți (este posibil să aveți gospodari sau familie care, de asemenea, trebuie să lucreze de acasă, astfel încât spațiul să fie strâns, sau s-ar putea să trăiți într-o garsonieră sau o parte din casă fără spațiu individual), încercați să vă configurați o masă  în camera dvs. 

Luați pauze regulate.

Să vă întrerupeți activitatea zilnică cu pauze scurte departe de birou și ecran poate face minuni pentru a vă inspira și vă întoarceți pregătiți să continuați munca. Oferă creierului și corpului tău timp să re-energizeze și să te concentrezi din nou. Acestea nu trebuie să fie pauze lungi - pot fi doar de cinci minute, suficient pentru o ceașcă virtuală de ceai/ cafea cu un coleg. A face acest lucru vă va ajutai să vă mențineți rutina cât mai normală în circumstanțele actuale.

Scrie listă de activități.

Începeți în fiecare săptămână sau în fiecare zi, scriind o listă cu sarcinile pe care doriți să le realizați. Indiferent dacă faceți acest lucru pe un document Google, pe o platformă de organizare online sau pe o hârtie, acesta vă va ajuta să gestionați timpul și vă vor motiva să completați lista de sarcini. În plus, le puteți șterge pe măsura ce le terminați, apoi priviți înapoi și vedeți ce ați obținut. De asemenea, vă poate ajuta să planificați înainte și să aveți un plan rapid de intervenție, în cazul în care conexiunea internetului se prăbușește sau dacă aveți o întrerupere de energie în timpul unui apel video important. 

Elimina distragerile.

Cu toții suntem vinovați că ne distragem sau amânăm din când în când. Cu toate acestea, șansele de a fi distras sunt foarte mari atunci când lucrezi de acasă. Colegii de cameră, familia, animalele de companie, contul Netflix și lipsa managerilor sau a membrilor echipei din jurul tău, pot fi puncte de distragere.

Așadar, acolo unde este posibil, pregătește un spațiu de lucru unde există distracții limitate. Dacă aveți animale de companie, acordati-vă momente în timpul zilei în care vă puteți juca cu ele. Organizați apeluri video periodice cu echipa de lucru sau managerul pentru a discuta despre activitatea zilnică. Discutați cu colegilor de apartament, familiei care este programul de lucru și rugații politicos să vă lase să lucrați. După cum spune Rod McMillan, este important să se stabilească câteva reguli fundamentale pentru a garanta succesul:

"Munca de acasă nu înseamnă că ești disponibil să fii întrerupt în orice moment, poți face treburi casnice sau să iei copii de la înot"

Planificați activitățile și recompensele.

Suntem cu toții copiii - uneori, știind că vom primi o recompensa în urma unei activități poate face minuni, în special când vrem să ne motivăm pentru a îndeplini o sarcină !! Indiferent dacă este vorba de un deliciu dulce odată ce v-ați răspuns la toate email-urile sau o întâlnire virtuală  într-o zi de vineri cu colegii sau prietenii, este ceva ce așteptăm cu nerăbdare și ajută cu adevărat la creșterea productivității și nivelul de motivație

Căutați un nou rol care să ofere flexibilitate și capacitatea de a lucra de acasă? Vezi cele mai recente joburi aici.