Majoritatea companiilor au implementat munca de la domiciliu, iar studenții se obișnuiesc cu școlarizarea de la domiciliu. Aceste măsuri suplimentare de distanțare socială înseamnă că atât voi cât și copiii voștri veți fi acasă împreună mult mai mult decât de obicei. Acesă implementare este ceva la care se lucra deja înainte de COVID-19 și, probabil, va continua după această pandemie. Părinții erau interesați de  munca de la domiciliu, pentru a avea mai mult timp petrecut cu copiii lor, ceea ce i-ar ajuta să ajungă la un echilibru între muncă și familie.

ce înseamnă wfh pentru părinții care lucrează?

WFH se referă la „a lucra de acasă”. În această perioadă în care populația este blocată în casă din cauza Covid-19, majoritatea oamenilor lucrează de acasă mai mult decât în mod normal. Pentru mulți, este prima oară când jonglează cu lucratul de acasă, îngrijirea copiilor și școlarizarea acestora. Deci, cum poți să fii productiv și să-ți menții copiii fericiți? Te vom îndruma prin acest proces și vom împărtăși cu tine ideile Randstad.

ce înseamnă wfh pentru părinții care lucrează
ce înseamnă wfh pentru părinții care lucrează

nu pune prea multă presiune pe tine.

Te întrebi cum să fi prezent în activitatea companiei și în același timp să lucrezi și cu copii pentru școală de acasă? După vacanța de Paște, presiunea provenită de la școlarizarea copiilor și gestionarea volumului de muncă, poate deveni copleșitoare. Înainte de acest lucru, te rugăm să îți amintești că această perioadă este o perioadă excepțională și că sute de mii de părinți sunt în aceeași poziție. Într-o anumită măsură, normele normale de educare la domiciliu nu se aplică pur și simplu. Realitatea este că nu poți face ambele lucruri cu normă întreagă, ci trebuie să găsești un echilibru care funcționează pentru tine, angajatorul tău și familie.

flexibilitatea este esențială.

Una dintre primele întrebări ale unui părinte care lucrează de acasă este ”cum să găsești timp pentru a lucra cu copiii?”. Există o serie de opțiuni pe care le poți explora, dar totul începe cu o conversație deschisă și sinceră cu managerul sau cu angajatorul pentru a înțelege care este  flexibilitatea acordată.

pregătirea și prioritizarea sunt esențiale.

Mulți profesori îți vor spune că planificarea lecțiilor este vitală pentru succes și că acest lucru se aplică și în această perioadă. Rezervă-ți ceva timp la începutul săptămânii și crează-ți o cutie de instrumente cu activități și resurse pentru a-și menține copiii ocupați și activi. Dacă copiii tăi nu au nevoie de ajutorul pentru anumite sarcini, oferă-le idei pentru a fi mai activi în perioadele în care ai o întâlnire online sau un apel. Acest lucru te va ajuta să-ți eliberați ceva timp.

Nu ești un supererou - nu trebuie să înveți un curriculum complet de școlarizare. Concentrează-te pe română și matematică și apoi adaugă alte câteva subiecte de-a lungul săptămânilor pentru varietate. Acestea poate fi orice, de la coacere și grădinărit,  la vizite onlie a muzeelor  și vizionarea Planetei Albastre!

fii sincer și nu-ți fie frică să spui nu.

A fi deschis și transparent cu familia și angajatorul este esențial. Nu vă fie frică să restricționați politicos numărul de apeluri și întâlniri atunci când lucrați de acasă. Întreabă pe cineva dacă poate să ia notițe și să împărtășească copii ale procesului-verbal, astfel încât să poți identifica orice acțiune care îți pot fi de folos. Poți, de asemenea, să te bazezi pe o gamă vastă de resurse de școlarizare, care sunt disponibile online în Romania.

înregistrează și răsplătește câștigurile pentru școala de casă.

Notează ce face și nu funcționează bine, astfel încât să-ți poți adapta planurile în săptămânile următoare, dacă trebuie. Este posibil să observi, de asemenea, că cel mic are nevoie de mai mult sprijin cu matematica sau că are nevoie de mai multă creativitate pentru a-l menține implicat.

Când vei fi în WFH și în acelasi timp îți vei ajuta copilul la învățat, amintește-ți că toată lumea (profesorul și elevii) are nevoie de laudă și încurajare ... Nu mai menționăm o recompensă. Fie că este vorba de micul dejun în pat pentru mămici sau de un film în familie cu floricele, acordați-vă timp pentru a sărbători câștigurile și realizările.