COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra economiei. Oamenii au fost concediați iar multe companii au fost nevoite să reevalueze dacă, când și cum angajează. Acest lucru ia pus potențialii candidași într-o poziție unică. Ar trebui să căut un nou loc de muncă acum? Ce trebuie să fac diferit? Ar trebui să aștept să se mai liniștească lucrurile? Acestea sunt toate întrebările pe care mulți căutători de locuri de muncă le analizează.

Chiar dacă guvernul ia măsuri pentru redeschiderea economiei, procesul de căutare a unui loc de muncă s-a schimbat. Am creat această listă de sfaturi practice pe care le poți utiliza pentru a îți îmbunătăți căutarea unui loc de muncă în timpul și după COVID-19:

1. acceptă că lucrurile s-au schimbat

Modul în care obișnuiai să cauți locuri de muncă s-a schimbat. Tipul de candidați pe care îl caută companiile, modul în care angajează, procesele de recrutare și condițiile de muncă s-au schimbat. Trebuie să accepți că ceea ce ar fi funcționat pentru tine în trecut poate să nu mai fie relevant pe piața locurilor de muncă de astăzi.

2. continuă să cauți

Nu te opri din căutarea unui loc de muncă! Chiar dacă companiile pentru care dorești să lucrezi nu angajează sau au pus lucrurile în așteptare, este totuși important pentru tine să cauți în continuare oportunități. Situația COVID-19 este foarte fluidă. Lucrurile s-ar putea schimba mâine sau ar putea dura luni de zile.

3. fii răbdător

Răbdarea este importantă. Chiar dacă ai un contact inițial cu un angajator care dorește să angajeze, te poți aștepta la un proces de angajare mai lung. Configurări de la distanță, obstacolele provocatoare fac dificilă funcționarea companiilor. Recrutarea nu este diferită. Aveți răbdare, deoarece companiile se adaptează la noul normal.

4. extindeți tipurile de joburi care te interesează

Este posibil ca rolul pe care l-ai dorit sau care te-a interesat înainte de pandemie să nu fie disponibil. Sau poate fi foarte diferit de ceea ce a fost. Ia în considerare o arie mai largă. Fii deschis la diferitele roluri pentru care ai fi potrivit. Poate că merită să cauți roluri similare într-o altă industrie. Fii flexibil.

5. ia în considerare rolurile temporare

Există multe companii din industria serviciilor, logisticii și sănătății care doresc să angajeze chiar acum. Dacă nu poți găsi un loc de muncă permanent cu normă întreagă în domeniul tău, ia în considerare un loc de muncă temporar în timp ce continui căutarea unui alt loc de muncă. Este o modalitate excelentă de a face conexiuni și de a menține fluxul de venituri constant.

6. profită de rețeaua ta online

Chiar dacă mulți angajatorii au pus în așteptare recrutarea, este totuși foarte important să pui senzori acolo. Conectează-te cu rețeaua ta și fă cunoscut faptul că îți dorești să faci o mișcare în carieră. Rețeaua ta este una dintre cele mai bune surse pentru a găsi o nouă oportunitate.

7. fii gata pentru interviuri video

Interviurile video de angajare sunt noul normal. Te simți confortabil să stai în fața camerei și să îți configurezi fluxul video și microfonul? Ai folosit comunicarile video și instrumente de conferință online? Dacă nu, este timpul să începi să le folosești și să te familiarizezi cu ele, astfel încât să fii confortabil și natural dacă trebuie să fii pregătit pentru un interviu video.

8. actualizează-ți abilitățile

Competențele și trăsăturile pe care le caută companiile se schimbă. Un lucru subliniat de COVID-19 este necesitatea persoanelor cu abilități tehnologice. De asemenea, este pus în centrul atenției importanța companiilor de a avea oameni hotărâți. Oamenii flexibili, adaptabili și cu abilități puternice de gestionare a schimbărilor sunt foarte solicitați. Evidențiază aceste abilități și trăsături în CV-ul tău.

9. urmărește rezultatele

Dacă nu ai primit răspuns de la o companie după aplicare, asigură-te că urmărești procesul. Urmărind și re-comunicând din nou a interesul tău de a te angaja, te vor ajuta să te menții în vizorul companiilor pentru momentul în care vor începe să recruteze.

Căutarea unui loc de muncă are întotdeauna provocările sale. COVID-19 a făcut-o și mai provocatoare. Menținerea consecvenței, valorificarea rețelei și adaptarea la lumea în schimbare a muncii este cheia pentru a te face candidatul potrivit pentru postul respectiv.