Pentru a face acest lucru, în primul rând, trebuie să ții cont de dorințele tale deoarece dacă începi să faci un lucru de care nu ești atât de mulțumit nu o să îți poți clădi o carieră de succes. Carierele de succes au la bază multă implicare și entuziasm și poți face acest lucru doar dacă ești mulțumit cu adevărat de ceea ce faci. Mai jos o să îți aratăm care sunt cele mai importante lucruri cu care ar trebuii să începi după ce ti-ai ales domeniul de activitate dorit.

setează-ți așteptările 

Pentru a fi multumit de ceea ce faci, mediul de lucru, activitățile și beneficiile salariale și emoționale trebuie să se muleze pe ceea ce îți dorești. Pentru a avea acces la acest lucru trebuie sa îți fixezi cerințele și să vezi unde te poți încadra odată fixate: pachet salarial, distanța pe care o parcurgi zilnic birou-acasă, companie mică sau companie multinațională, beneficii: extra tichete de vacantă, bonuri de masă, zile de concediu, posibilitatea lucrului de acasă.

fi prezent în ceea ce faci

Dacă dorești să îți poți vedea roadele propriei munci trebuie sa fi prezent. Prezența în activitatea pe care o faci reflectă dorința ta de a-ți clădii o carieră de succes. Prin aceasta se înțelege că trebuie să fi proactiv, să încerci să iei cele mai bune decizii privind activitatea ta și să fi focusat pe ceea ce faci încercând întotdeauna să îți îmbunătățești abilitățile

organizare înainte de toate atât fizică cât și mintală

A avea o cariera de succes implică foarte multă responsabilitate, așa că pentru a ajunge în punctul dorit și pentru a ramane acolo ai nevoie de organizare. De la organizarea fizică a biroului ( tuturor materialelor de care ai nevoie) pană la organizarea mentală/emoțională ( încearca să nu iei decizii pe baza unor emoții de nervozitate/fericire, încerca să te linistesti și să te gândești cum te-ar putea ajuta în carieră decizia ta )

micile detalii contează

Atunci când vezi că diferite acțiuni te ajută sau nu în dezvoltarea carierei, notează-le. Notând micile detalii vei știi pe ce trebuie să insiști pentru a te dezvolta și la ce ar trebuii să renunți.

învață neîncetat

Pentru a avea succes trebuie să-ți dai voie să înveți necontenit. Care este cea mai bună metodă de învățare după ce ai epuizat toate mijloacele clasice? Colegii de birou. Întotdeauna va exista cineva cu mai multă experiență decât a ta așa ca mereu poți învață câte ceva de la acești oameni. Fi atent la activitățile colegilor tai mai experimentați încercând să deprinzi tot ceea ce au ei mai bun. Cu toții avem vieți diferite și cu toții învățăm în stilul nostru, așa că aceștia sunt o sursa de învățare continua deoarece și ei  la rândul lor au învățat diferit față de tine. 

învață din fiecare eșec 

Trebuie să înțelegi că un eșec nu este un capăt de drum. Un eșec este una dintre cele mai bune metode de a ajunge către succes pentru că pe baza a ceea ce te-a adus în acest punct vei știi ce să faci și ce să nu faci în viitor pentru a ajunge acolo unde dorești.