ce este un consultant în recrutare?

Un consultant în recrutare mediază între o companie client și un candidat la un loc de muncă pentru a găsi o potrivire bună între cei doi. Meseria conține o componentă de vânzări inerentă, deoarece vinzi compania clientului către candidat, și invers. Mai mult, trebuie să acționezi ca un vânzător atunci când îți promovezi serviciile către clienții plătitori. Un client plătește pentru abilitatea ta de a acționa în numele lor și de a găsi angajații ideali pentru posturile lor vacante.

În calitate de consultant în recrutare, comunici cu companiile partenere și cu persoanele care caută un loc de muncă. Dacă un candidat are o întrebare legată de procesul de recrutare, colaborezi cu compania pentru a răspunde solicitării candidatului.

De asemenea, trebuie să înțelegi poziția unui angajat în cadrul companiei clientului. Clientul se bazează pe tine pentru a precalifica candidații și a sugera potrivirea ideală. Prin urmare, trebuie să îi ajuți să găsească persoane de încredere care să le poată transforma afacerea.

Mulți consultanți în recrutare lucrează în domeniul resurselor umane pentru a câștiga experiență. Rolul tău are o componentă puternică de vânzări care diferă de locurile de muncă obișnuite din vânzări. Nu trebuie să convingi pe cineva că are nevoie de produsul tău. Clienții și candidații sunt atenți la munca ta și sunt dornici să încheie un acord. Având în vedere că firmele caută constant personal de înaltă calitate, nu vei duce lipsă de activitate sau de oferte de angajare. Oportunitățile de creștere abundă, deoarece există mai multe niveluri în domeniul recrutării. Un consultant în recrutare motivat va trece de la a face sourcing pentru poziții entry-level, la găsirea candidaților potriviți pentru funcții înalte, precum directorilor executivi pentru corporații mari.

Consideri că abilitățile tale interpersonale și de negociere sunt potrivite pentru a lucra ca și consultant în recrutare? Atunci continuă să citești pentru a afla ce competențe și calificări sunt necesare pentru a prospera într-un rol de HR consultant.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui consultant în recrutare

Conform Glassdoor și resurselor interne Randstad, un consultant în recrutare câștigă un salariu mediu de bază de aproximativ 3.000 - 4.000 RON net pe lună. Pe măsură ce acumulezi experiență, câștigurile tale pot crește până la 6.000 - 7.000 RON net pe lună. Pe lângă salariul de bază, un consultant în recrutare beneficiază și de diverse avantaje, cum ar fi indemnizații pentru lucratul remote sau decontarea transportului. Majoritatea companiilor oferă oportunități de a-ți crește veniturile prin plata orelor suplimentare și bonusuri anuale. Unii consultanți în recrutare sunt plătiți în comision și câștigă diferite bonusuri pentru atingerea target-ului.

ce factori afectează salariul unui consultant în recrutare?

Ca și consultant în recrutare, salariul tău variază în funcție de experiență, abilități și locație. Un consultant în recrutare aflat la început de carieră câștigă mai puțin, deoarece are experiență și calificări limitate. Pe măsură ce îți construiești experiența, mai mulți clienți îți acordă încrederea să te ocupi de recrutare, ceea ce îți crește comisioanele și salariul de bază. Angajatorul tău și tipurile de angajați pe care îi recrutezi îți afectează și salariul. De exemplu, dacă recrutezi directori executivi de top pentru clienții tăi, probabil vei câștiga mai mult decât recrutarea personalului de intrare și de nivel mediu. Pachetul tău de compensație este mai bun dacă salariul tău include comisioane pentru plasări reușite.Totodată locația este un alt factor ce îți afectează câștigurile. Orașele mari cu o cerere uriașă de angajați cresc cererea de consultanți în recrutare, ceea ce se traduce prin câștiguri mai bune.

2

tipuri de consultanți în recrutare

Consultanții în recrutare diferă în funcție de companiile pentru care lucrează și metoda de plată. Iată câțiva dintre cele mai întâlnite tipuri de consultanți în recrutare:

close up, female smiling
close up, female smiling
3

cariera de recruitment consultant

Ca și consultant HR, sarcinile tale principale constau în prezentarea către clienți a celor mai buni candidați pentru poziția pe care au nevoie să o ocupe, maximizând în același timp rata de plasare a agenției tale. Vrei să afli mai multe? Citește în continuare informații despre perspectivele tale de carieră și cum arată o zi tipică a unui consultant în recrutare.

4

educația și formarea unui consultant în recrutare

Explorează diverse căi de a deveni consultant în recrutare:

colegii care au o întâlnire
colegii care au o întâlnire

aptitudini și competențe

Un HR consultant de succes combină un set diversificat de abilități care îl ajută să găsească candidați de calitate pentru clienți. Ca recruitment consultant, vei avea nevoie de un nivel ridicat de inteligență emoțională și abilități practice pentru a obține rezultate.

5

Întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre activitatea de consultant în recrutare

thank you for subscribing to your personalised job alerts.