Nicio afacere nu poate reuși fără oamenii și abilitățile potrivite. Prin urmare, este vital să te asiguri că procesul de recrutare este adaptat și eficient pentru a găsi talente care să ajute la dezvoltarea armonioasă a companiei tale.

Efectuarea unui proces de recrutare neadecvat poate prezenta felurite riscuri. S-a estimat că angajatorul mediu are parte de un proces de recrutare de 42 de zile și de o sumă de 4,129 de dolari pentru a angaja pe cineva, toate acestea putând fi evitate în condițiile în care ai un proces de recrutare eficient și adecvat.Astfel că, printre repercusiunile unui proces de recrutare nepotrivit se numără următoarele:

  • Costurile financiare și operaționale ale unui proces de recrutare fără rezultatele dorite;
  • Pierderea productivității atunci când descoperi că noul angajat nu poate îndeplini task-urile necesare la standardul dorit;
  • Perturbări și moral mai scăzut în rândul angajaților existenți;
  • Brand-ul angajatorului este afectat de numărul în creștere al angajaților care pleacă din compania ta.

Toate acestea reprezintă motive pentru care ar trebui să colaborezi cu o companie de recrutare experimentată pentru a minimiza riscul și pentru a lua deciziile corecte de angajare.

Iată alte patru mari beneficii pe care le-ai putea obține dacă colaborezi cu noi pentru a optimiza practicile de angajare ale companiei tale:

#1 conformare legală.

Există diverse obligații legale implicate în recrutare, pe care ar trebui să le cunoști pentru a te proteja de sancțiuni care ar putea avea un impact negativ asupra afacerii tale.

Nerespectarea legislației muncii - indiferent dacă se întâmplă în mod deliberat sau din cauza lipsei de conștientizare - poate duce la amenzi și daune pe termen lung pentru organizația ta.

Dacă reprezinți o companie mai mică, sunt șanse să nu ai timp sau resursele necesare pentru a ține pasul cu cele mai recente evoluții în legislația din domeniul resurselor umane și al muncii. Asta poate fi o provocare în special dacă operezi în diferite zone geografice care au propriile reguli și reglementări locale.

Orice afacere care își desfășoară activitatea în Uniunea Europeană sau care angajează rezidenți din țările UE este supusă Regulamentului general privind protecția datelor.

Asta înseamnă că trebuie să respecți anumite reguli cu privire la datele cu caracter personal, cum ar fi asigurarea faptului că datele personale ale solicitanților de locuri de muncă nu sunt păstrate în evidență atunci când nu mai sunt necesare și că persoanele își pot accesa referințele, dacă doresc să o facă.

Un alt aspect cu care ar trebui să fie familiarizați angajatorii este acordul colectiv, care se referă la acordurile pe care le-ai încheiat cu sindicatele. Acesta cuprinde adesea:

  1. Termeni și condiții de angajare;
  2. Angajare, concediere și suspendare;
  3. Alocarea muncii;
  4. Disciplină.

Aceste acorduri nu sunt întotdeauna obligatorii din punct de vedere juridic, însă dacă nu le recunoști și nu le respecți, te pot pune în situații dificile care pot avea un impact nedorit pentru angajați și pentru afacerea ta.

Nerespectarea acestor reguli și reglementări este un risc care este dificil de asumat. De aceea, merită să lucrezi cu un partener de încredere, care îți poate oferi cunoștințele juridice și expertiza de care ai nevoie pentru a opera conform regulilor și pentru a construi legături puternice și durabile cu angajații tăi.

Începem fiecare relație cu clientul, concentrându-ne pe cunoașterea afacerii tale și înțelegerea diferitelor nevoi, priorități și puncte critice ale organizației tale. Acest lucru ne permite să construim o imagine detaliată a poziției companiei tale, a potențialelor riscuri și a măsurilor pe care le poți aborda.

#2 flexibilitate.

Flexibilitatea este o trăsătură importantă și valoroasă pentru afacerile moderne. Ideea tradițională de lucru de la 9 la 5, la birou, devine un lucru din trecut, în special în contextul pandemiei, care a normalizat ideea de muncă la distanță.

În ceea ce privește recrutarea, adoptarea unei abordări flexibile poate duce la o serie de beneficii importante pentru afacerea ta, cum ar fi posibilitatea de a scala resursele cu viteză și eficiență maximă.

Dacă operezi într-o industrie afectată de tendințele sezoniere, cum ar fi ospitalitatea, comerțul sau construcțiile, nu ai nevoie de același număr de personal pe tot parcursul anului.

De asemenea, ai putea constata că cerințele de resurse fluctuează în conformitate cu cerințele clienților, tendințele economice și detaliile proiectelor și contractelor individuale.

Acest lucru poate fi problematic dacă gestionezi singur recrutarea și trebuie să ai în vedere alocarea timpului necesar pentru anticiparea cerințelor viitoare, angajarea numărului potrivit de persoane și asigurarea că nu vei plăti pentru angajați de care nu ai nevoie.

Parteneriatul cu o companie de recrutare face ca angajații temporari și flexibili să fie mai ușor de gestionat.

Colaborăm îndeaproape cu toți clienții noștri pentru a înțelege diferitele tendințe și modele care le afectează afacerea, pentru a ne asigura că pot dobândi talentul de care au nevoie, atunci când au nevoie de el.

De asemenea, îți putem oferi acces rapid la o rețea extinsă de angajați experimentați.

Aceste beneficii ar putea fi mai vizibile ca niciodată în următorii ani. În Raportul privind tendințele talentelor din 2021 efectuat de Randstad Sourceright, 77% dintre liderii de pe 17 piețe globale au declarat că s-au concentrat mai mult decât oricând asupra agilității forței de muncă.

#3 este timpul să te concentrezi asupra afacerii tale.

Poate că cel mai mare beneficiu al externalizării activităților tale de angajare către o companie dedicată de recrutare - mai ales dacă ești o firmă mai mică - este că îți oferă mai mult timp să te concentrezi asupra celui mai important lucru dintre toate: mai mult timp pentru conducerea afacerii tale.

Nu este neobișnuit ca liderii întreprinderilor mici și mijlocii să îndeplinească o gamă largă de task-uri. Uneori ai de a face cu switch-uri în cadrul companiei tale, de la funcția de manager de resurse umane la funcția de director financiar - totul în decursul unei zile.

Acest lucru poate deveni deosebit de dificil atunci când te confrunți cu diversele complexități și cerințe ale procesului de recrutare, fără timpul și expertiza de specialitate necesare pentru a le aborda în mod corespunzător.

Abilitatea de a transfera task-uri esențiale precum angajarea și gestionarea salarizării către un partener de încredere, fără teama posibilității diminuării standardelor sau nerespectării obiectivelor, îți va face viața mai ușoară și mai puțin stresantă.

De asemenea, va ajuta ca afacerea ta să reușească, pentru că vei avea mai mult timp să te concentrezi pe îndeplinirea unui număr mai mic de task-uri, dar la un standard înalt.

În ceea ce ne privește, urmăm un proces riguros pentru a ne asigura că oferim cele mai bune rezultate posibile pentru fiecare dintre clienții noștri.

Acest lucru începe cu înțelegerea nevoilor tale unice și evoluează constant la fiecare pas, până la integrarea angajaților și monitorizarea procesului post-angajare.