Există numeroase avantaje în angajarea lucrătorilor contingenți. Unul dintre cele mai mari stimulente este reducerea costurilor, precum și reducerea timpului și angajamentului implicat în recrutarea angajaților permanenți. Un alt lucru este creșterea flexibilității forței de muncă pentru a răspunde la cererea fluctuantă sau la schimbările bruște de pe piață.

O industrie în care aceste avantaje se vor dovedi deosebit de valoroase în prezent este producția. Sectorul manufacturier fiind puternic lovit de pandemia COVID-19. Trei motive principale pentru întreprinderi de a investi în forță de muncă flexibilă sunt:

  • ​​economii de costuri
  • abilitatea de a extinde sau de a micșora echipa în funcție de necesități 
  • răspunderea nevoilor specifice proiectului

Dacă ai decis deja că intensificarea utilizării talentelor contingente este opțiunea potrivită pentru afacerea ta, acum te confrunți cu o altă alegere: dacă îți externalizezi activitățile de recrutare sau dacă echipa ta internă de resurse umane supraveghează angajarea. În acest ghid, îți vom prezenta câteva întrebări pe care ar trebui să ți le pui  pentru a te ajuta să decizi ce cale are cel mai mult sens pentru afacerea ta.