Organizațiile mari se bazează pe forțe de muncă considerabile și productive pentru a funcționa la un nivel ridicat și pentru a oferi rezultate clienților lor.

În consecință, costurile forței de muncă reprezintă o proporție semnificativă a cheltuielilor. Trebuie să fi siguri nu numai că ai resurse umane suficiente pentru a menține producția, ci și că atragi și păstrezi talentul potrivit oferind salarii competitive.

În plus, există mulți alți factori financiari care trebuie luați în considerare dincolo de costurile evidente, cum ar fi recrutarea și plata personalului, pierderile de productivitate care apar atunci când posturile vacante rămân neocupate sau angajarea persoanei nepotrivite pentru locul de muncă.

Când trebuie să îți controlezi costurile cu forța de muncă, colaborarea cu un partener specialist este una dintre cele mai rapide și mai eficiente modalități de a face acest lucru. Iată câteva dintre cele mai bune exemple despre modul în care colaborarea cu un furnizor de servicii de resurse umane te poate ajuta să îți gestionezi costurile cu forța de muncă:

evită angajările nepotrivite

O astfel de angajare este un scenariu pe care toată lumea vrea să îl evite. Recrutarea unei persoane care se dovedește a nu fi potrivită pentru organizația ta sau care pur și simplu nu este capabilă să facă treaba la standardul cerut, este o pierdere de timp, bani și efort pentru toate părțile. De asemenea, poate fi demotivant și dăunător moralului.

La nivel pur financiar, s-a raportat că o angajare proastă poate costa afacerea 30% din câștigurile din primul an ale angajatului.

Unul dintre cele mai mari beneficii care pot fi obținute din colaborarea cu un partener HR este creșterea semnificativă a calității angajării. Furnizorii de servicii de resurse umane sunt specializați în recrutarea persoanelor potrivite pentru anumite roluri, adoptând o abordare riguroasă și dovedită a screening-ului, analizei și verificării referințelor candidaților.

mai puține cheltuieli publicitare

O mare parte din angajamentul financiar implicat în angajarea lucrătorilor provine din nevoia de a comercializa și de a face publicitate rolurilor disponibile pe bursele de locuri de muncă și pe alte platforme. Există o tentație de înțeles de a-ți poziționa și de a-ți promova posturile vacante în cât mai multe canale posibil, dar aceasta poate fi o modalitate costisitoare de abordare a recrutării.

Partenerul potrivit pentru serviciile de resurse umane te poate ajuta să găsești cei mai buni solicitanți rapid și ușor, oferind acces la un grup de talente potrivit.

Acest lucru necesită mult timp și muncă grea din procesul de ocupare a posturilor publicitare și identificarea candidaților potriviți. Membrii personalului cărora li s-ar fi cerut să facă această muncă li se va oferi mai multă libertate și flexibilitate pentru a se concentra asupra altor sarcini care ar putea genera mai multă valoare pentru afacere.

sarcină administrativă redusă

Există o mulțime de muncă administrativă implicată în gestionarea resurselor umane, de la planificarea schimbărilor până la gestionarea orelor suplimentare și a salarizării. Pentru întreprinderile mari cu forță de muncă mare și diversă, aceste activități pot deveni extrem de complicate, costând echipa de resurse umane mult timp și bani.

Când iei decizia de a face echipă cu un furnizor de servicii de resurse umane, beneficiezi de posibilitatea de a descărca o mare parte din această responsabilitate administrativă. Dacă folosești adesea lucrători flexibili în perioadele aglomerate, de exemplu, te poți baza pe un specialist în resurse umane pentru a analiza capacitatea disponibilă, pentru a aduce persoanele de care ai nevoie și pentru a avea grijă de procese precum integrarea și gestionarea salariilor.

Un partener la fața locului se poate dovedi deosebit de eficient dacă cauți servicii de resurse umane adaptate cerințelor și provocărilor unice ale afacerii tale.

mai multă flexibilitate

În multe industrii - producția fiind unul dintre cele mai clare exemple - tendințele sezoniere și fluctuațiile cererii dictează producția întreprinderilor și, în consecință, nevoia lor de personal.

Dacă dorești să utilizezi în permanență cea mai eficientă resursă, flexibilitatea ar trebui să fie o parte esențială a managementului forței de muncă. Serviciile și expertiza unui partener de resurse umane te pot ajuta să îți optimizezi angajarea flexibilă și să îți aliniezi oferta de talente la ciclurile de producție.

soluții digitale

Inovația tehnologică aduce o contribuție vitală la evoluția continuă a resurselor umane, iar majoritatea companiilor au ceva de câștigat prin adoptarea de noi sisteme și tehnologii pentru a optimiza angajarea cheie și procesele de gestionare a forței de muncă.

În ceea ce privește eficiența costurilor, metode precum facturarea electronică și automatizarea sarcinilor cheie, cum ar fi verificarea solicitanților, verificarea referințelor și analiza forței de muncă, pot oferi personalului uman mai mult timp pentru a se concentra asupra altor locuri de muncă care își folosesc bine competențele. Aceste procese reduc și riscul de eroare umană, care poate avea implicații financiare.

Un partener de servicii de resurse umane te poate ajuta să ți pasul cu cele mai noi dezvoltări tehnologice și să decizi de ce instrumente vei beneficia cel mai mult.