Angajamentul personalului ca și concept, este de mult timp o parte din viața de zi cu zi în organizații. Majoritatea companiilor știu deja clar că este esențial ca angajații lor trebuie să fie dedicați, dar mulți încă nu reușesc să înțeleagă de ce acest lucru este de fapt important.

Haideți să începem prin a elimina ideea că angajamentul personalului este doar un termen care se bazează pe satisfacția angajaților și nu are beneficii reale pentru modul în care funcționează organizația.

De fapt, acest lucru oferă o serie de beneficii pentru companie: o productivitate mai mare și o cultură fericită și sănătoasă la locul de muncă, care ajuta la atragerea de noi talente și la îmbunătățirea ratelor de retenție.

Pe scurt, un angajat dedicat este mai productiv, cu consecințe pozitive pentru toate aspectele organizației. Dar acesta nu este singurul beneficiu pe care îl câștigă compania.

beneficii mai puțin clare ale angajaților

Sigur, un colectiv fericit este o binecuvântare pentru productivitate dar are și câteva avantaje mai puțin evidente:

  • Scăderea numărului de absențe.

Potrivit sondajului Gallup, companiile din SUA, cu angajamente mai mari ale angajaților, au înregistrat o scădere cu 41% a absenteismului. Angajații fericiți și implicați, își asumă responsabilitatea pentru companie și își iau mai puține zile de concediu / concediu medical.

  • Rata de fluctuație mai mică. 

Din acelasi sondaj Gallup a reieșit că majoritatea companiilor cu o implicare excepțională a angajaților se confruntă cu 59% mai puține concedieri. Aceste companii nu numai că evită problemele unui proces de recrutare și selecție nesfârșit, dar de asemenea, se economisesc costurile financiare semnificative asociate cu recrutarea și instruirea frecventă.

  • Rezultate mai bune.

Angajații mulțumiți creaza constant locuri de munca mai atractive și mai eficiente,ceea ce crește satisfacția clienților, ducând la o mai bună retenție, rezultand satisfacția angajamentul crescut al angajaților.

Dar să vedem și cealaltă parte a monedei: dacă echipa ta este nemulțumită și copleșită, stresul, frustrarea și încetarea pot deja să bată la ușă. Această situație are un efect extrem de negativ asupra rezultatelor afacerii, reducând productivitatea și astfel profiturile.

Conform unui alt sondaj Gallup, doar 32% dintre lucrătorii din S.U.A. sunt dedicați muncii lor, ceea ce înseamnă că mai mult de două treimi din lucrătorii țării merg la locul de muncă cu gândul la renuntare în fiecare zi. Din fericire, există câteva modalități ușoare de a menține angajații implicați.

importanța vacanței

Iată un sfat: încurajează-ți colegii să-și folosească tot concediul. Acest lucru poate părea contradictoriu la început și nu poate fi înțeles neapărat ca o îmbunătățire a productivității, dar crede-mă că va deveni profitabil pe termen lung. Oricât de implicat este cineva în munca sa, toată lumea are nevoie de timp liber de la activitate pentru a se desprinde de rutina zilnică și de reîncărcare.  Aceasta va duce la creșterea productivității.

Nici nu trebuie să -ți faci griji cu privire la inlocuirea personalului în timpul concediului, avem deja o serie de opțiuni pentru personal temporar, chiar și pentru câteva săptămâni.

Nici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la inlocuirea personalului în timpul concediului, există o serie de opțiuni pentru personal temporar, chiar și câteva săptămâni.

Afla mai multe despre angajarea personalului!

Noi te putem ajuta sa ajungi la candidații potriviți companiei tale.