De obicei poți vedea când moralul angajaților tăi este scăzut, reprezentând un real risc pentru afacerea ta- este o adevărată amenințare pentru prima linie. Dacă nu se acționează pentru a se redresa acest lucru există posibilitatea, în timp, să creeze mai multe probleme grave care pot duce la costul afacerii tale- timp și bani valoroși. Iată de ce ar trebui să monitorizați mai atent moralul și pașii pe care îi puteți face pentru a-l ridica.

Costurile mari ale moralului scăzut

Moralul scăzut îți poate afecta afacerea într-o serie de moduri diferite, de la reducerea implicării până la punctul final: retenție scăzută. Odată ce moralul oscilează, angajamentul angajaților este următorul în linie ce va avea de suferit, iar atunci când angajamentul suferă, ultima linie de apărare va fi distrusă.

Dacă nivelul de implicare este scăzut, te poți aștepta ca retenția să fie la același nivel. Pe măsură ce tot mai mulți angajați  pleacă, vei rămâne cu un număr din ce în ce mai mare de posturi vacante de completat - iar găsirea, angajarea și inductia sunt costisitoare.

Intr-un studiu recent s-a constatat că, costul mediu al retentiei angajatilor este de 21 la sută din salariul anual al unui angajat. Înmulțește cu toate posturile vacante  - plus timp adăugat pentru a găsi talentele, brandul de angajator va avea de suferit -  iar costurile suplimentare pot fi văzute ușor.

Cum să ridici moralul scăzut

Dacă începi să observi semnele de avertizare ale moralului scăzut, urmează acești pași pentru a îndrepta situația

1. identifica problema

Înainte de a putea începe să iei măsuri corective, trebuie să îți faci o idee bună despre problemele majore care afectează angajații.

  • Apelează la o întâlnire cu managerii pentru a obține perspectivele lor despre problemele potențiale pe care le pot vedea. Caută punctele comune între rapoartele lor.
  • Efectuează un sondaj anonim pentru angajați pentru a obține un feedback sincer din partea acestora, cu privire la ariile considerate că trebuie abordate,
  • După sondaj, crează un canal în care angajații pot oferi feedback regulat pe tot parcursul anului pentru a preveni escaladarea problemelor din nou.

2. oferă oportunități de creștere în carieră

În timp ce problemele individuale vor varia între locurile de muncă, există câteva zone universale pe care le poți aborda pentru a îmbunătăți moralul, pentru a crește motivația și pentru a opri negativitatea toxică de la răspândire.

  • Oferă oportunități de perfecționare în domenii de specializare amenințate în prezent de automatizare.
  • Oferă programe de formare și dezvoltare pentru a le arăta angajaților că îți pasă de succesul acestora.
  • Oferă o vizibilitate asupra parcursului de avansare și de creștere în organizație, astfel încât angajații să poată urmări evoluția.

3. asigură salarii și beneficii competitive

Dacă ai flexibilitate bugetară pentru a face acest lucru, creșterea salariilor și reînnoirea pachetelor de beneficii sunt unele dintre cele mai bune moduri de a îmbunătăți moralul.

  • Folosește un calculator de salarii recent pentru a afla gamele salariale disponibile din zona ta, astfel încât vei știi ce să oferi pentru a rămâne competitiv.
  • Centrează-ți beneficiile și pachetele avantajoase în jurul stimulentelor care îmbunătățesc calitatea vieții angajaților tăi.
  • Beneficiile personalizate potrivite diferitelor etape ale vieții a membrilor echipei tale pentru a îmbunătăți satisfacția pe toate segmentele de vârstă ale angajaților.

partener cu o agenție de recrutare

Uneori, o problemă de acest fel este greu de rezolvat de unul singur sau poate nu aveți timp si resurse pentru a vă dedica unei probleme care necesită atenție completă pentru a fi corectată. Dacă este cazul, parteneriatul cu o agenție de recrutare vă poate ajuta.

  • Agențiile de recrutare te pot ajuta să previ angajările nepotrivite. Problemele legate de moral pot fi adesea evitate prin angajarea unor persoane care se potrivesc cu adevărat la locul de muncă din prima zi.
  • Un expert cu experiență în personal îți poate oferi informații actualizate cu privire la cele mai recente așteptări profesionale.

începe să abordezi această problemă

Moralul scăzut poate reduce productivitatea, scade profitabilitatea și crește rata de retenție a companiei tale. Dacă descoperi că moralul scăzut îți afectează angajații grăbește-te să rezolvi cât mai repede problema pentru a evita crearea costurilor mai mari. Dacă moralul scăzut continuă să fie o problemă, ar putea fi un semn că ai nevoie de o strategie de recrutare.