ce este munca temporară?

Munca temporară este o soluție pentru companiile care: se află la capacitate înaltă și fluctuantă; au nevoie de personal suplimentar și cunoștințe (know-how) pentru a implementa proiecte noi; prezintă un deficit de personal din cauza bolilor, concediului de maternitate, concediului parental sau perioadelor de concediu

actorii din cadrul relației triunghiulare de muncă temporară

8 lucruri despre munca temporară

  1. Munca temporară este în conformitate cu principiilor legale.
  2. Munca temporară este în conformitate cu contribuțiile la asigurările sociale.
  3. Contractele colective actuale înseamnă că salariile temporare sunt mai mari decât salariul minim.
  4. După o anumită perioadă de angajare, un lucrător temporar primește același salariu ca forța de muncă permanentă (salariu egal).
  5. Munca temporară este un indicator timpuriu al evoluțiilor de pe piața muncii (Sursă: statistici de la Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă, ianuarie 2021).
  6. Majoritatea lucrătorilor temporari care fac obiectul contribuțiilor la asigurările sociale (83%) lucrează cu normă întreagă (sursă: statistici de la Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă, medie anuală 2020).
  7. Muncă temporară integrată: În perioada iulie 2019 - iunie 2020, în medie 51.000 de refugiați au fost angajați ca lucrători temporari (sursă: statistici de la Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă, ianuarie 2021).
  8. Proporția de lucrători temporari din Romania, măsurată prin numărul total de angajați (rata de penetrare), este în prezent de 2,2% (sursă: statistici de la Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă, ianuarie 2021).

De ce este munca temporară importantă pentru companii?

alege Randstad

Dedicăm o echipă specializată în livrarea serviciului de muncă temporară și bază de date solidă și diversificată, dezvoltată în cei peste 11 ani de activitate.

Înțelegem și adaptăm soluțiile la tendințele pieței muncii.

Răspundem prompt și suntem disponibili imediat pentru clienți și candidați.

contactează-ne

consultanții randstad

solicitare ofertă

mai multe detalii