ce este un stivuitorist?

Munca unui stivuitorist implică operațiunea unui stivuitor. Cu toate acestea, este mai complexă decât sună. Un manipulant de stivuitor trebuie să fie complet instruit în operațiunile cu echipamente grele. Trebuie să știi cum să conduci mai multe tipuri de stivuitoare prin tot felul de spații. Unii manipulanți de stivuitoare parcurg distanțe lungi pentru a muta materiale, în timp ce alții își petrec timpul mutând obiecte de pe un raft pe altul.

Un stivuitorist trebuie să poată opera într-o oarecare măsură independent. Munca nu constă doar în încărcarea stivuitorului și în a ți se spune să conduci de la punctul A la punctul B. Manipulanții de stivuitoare trebuie să fie prudenți în timpul deplasării bunurilor în depozit. Va trebui să ții evidența stocurilor și să urmezi un program pentru transportul bunurilor. Este nevoie ca stivuitoriștii să-și atribuie singuri sarcini și să atingă obiectivele de producție.

ce face un stivuitorist?

Practic, orice industrie care manipulează obiecte grele are nevoie de manipulanți de stivuitoare. Unii stivuitoriști lucrează pe șantiere de construcții pentru a ajuta la mutarea materialelor, în timp ce alții lucrează în zone industriale precum fabrici. Mulți manipulanți de stivuitoare lucrează în depozite pentru a manipula și muta încărcături grele. Alții lucrează în magazine unde ajută la descărcarea produselor din camioane sau containere de transport.

Ar fi potrivită activitatea de stivuitorist cu interesul tău pentru controlul echipamentelor? Atunci continuă să citești pentru a afla ce competențe și calificări sunt necesare pentru a prospera în rolul de stivuitorist.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui stivuitorist

Conform datelor Paylab și resurselor interne Randstad Romania, un stivuitorist la început de carieră câștigă un salariu mediu de bază de 2500-3000 RON net pe lună. Pe măsură ce îți dezvolți abilitățile, salariul tău de bază ar putea crește până la 4000 RON net pe lună. Veniturile fluctuează în funcție de nivelul de experiență și calificările educaționale. În afară de salariul de bază, beneficiezi și de alte avantaje precum o indemnizație medicală sau bonusuri de sfârșit de an.

factori care influențează salariul unui stivuitorist

Există multe variații în salariile manipulanților de stivuitoare datorită diferitelor locuri de muncă. Stivuitoriștii care lucrează în locuri de muncă mai specializate, cum ar fi manipularea materialelor periculoase sau fragile, vor câștiga mai mult. Între timp, șoferii care fac locuri de muncă mai simple, cum ar fi mutarea materialelor sau a stocurilor într-un magazin, primesc salarii mai mici. Pregătirea și experiența manipulantului de stivuitor afectează, de asemenea, salariul. Stivuitoriștii care operează echipamente mai mari sau mai complexe primesc un salariu mai mare în comparație cu cei care se află la început de carieră. Un manipulant de stivuitor primește și bonusuri pentru orele de muncă suplimentare. Stivuitoriștii care lucrează noaptea, fac ore suplimentare sau lucrează în weekend-uri pot primi salarii mult mai mari.

2

tipuri de manipulanți de stivuitoare

Există mai multe modalități de a categorisi stivuitoarele, așadar câteva dintre tipurile de manipulanți de stivuitoare includ:

operator de stivuitor
operator de stivuitor
3

lucrul ca stivuitorist.

Dacă te interesează un loc de munca pe un post de stivuitorist, poate fi de ajutor să îți faci o idee mai clară asupra rolului. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre sarcinile pe care le-ai putea avea, cum ar putea arăta spațiul de lucru și cât de des vei lucra.

4

educație și formare necesară pentru un stivuitorist

Având în vedere că rolul implică operațiuni cu utilaje grele, locurile de munca pentru stivuitoriști au câteva cerințe. În primul rând, șoferii trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani. Majoritatea companiilor nu vor angaja minori din motive de responsabilitate legală.

bărbat care merge pe bicicletă
bărbat care merge pe bicicletă

aptitudini și competențe

Multe dintre abilitățile necesare pentru a conduce stivuitoare sunt similare cu cele necesare pentru a conduce o mașină.

5

întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre munca în calitate de stivuitorist.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.