ce este un senior quantity surveyor?

Ca Senior Quantity Surveyor (întâlnit deseori și sub denumirea de Inginer Calcul Cantități sau Specialist Cantități), îți folosești cunoștințele vaste în domeniul negocierilor de contracte de construcții pentru a gestiona cheltuielile proiectelor de construcții. Meseria ta presupune să găsești cei mai buni furnizori și contractori pentru proiecte, pe baza bugetelor și cerințelor de construcție. De asemenea, colaborezi cu arhitecții pentru a identifica resursele și materialele necesare unui proiect de construcție. Rolul te pune în controlul bugetelor de proiect și trebuie să ții cont de toate cheltuielile. De asemenea, presupune monitorizarea unui proiect de la început până la sfârșit pentru a te asigura că echipa de construcție respectă bugetul.

Specialiștii de Calcul Cantități sunt implicați în cuantificarea și bugetarea costurilor lucrărilor de construcție, cum ar fi dezvoltarea de locuințe, centre comerciale și scheme de inginerie civilă, cum ar fi pistele aeroportuare sau drumurile. Deși proiectele variază, principiile utilizate în cuantificarea costurilor sunt aceleași. Responsabilitățile specifice ale Specialiștilor de Calcul Cantități depind de organizarea și amploarea locului de muncă. De exemplu, firmele de consultanță în construcții necesită un Quantity Surveyor pentru a supraveghea pregătirea lucrărilor de proiectare inițială și a proiecțiilor bugetare pentru proiecte noi. Instituțiile academice au nevoie și de Specialiști Calcul Cantități pentru cercetare, formare și consultanță specializată. De obicei, supervizezi simultan un proiect major sau mai multe proiecte suprapuse. Prin urmare, pentru a avea succes în acest rol, ai nevoie de abilități de multitasking și organizare.

Crezi că ești potrivit pentru o carieră în construcții ca Specialist Calcul Cantități Senior, având în vedere abilitățile tale de multitasking și pasiunea pentru cifre? Atunci continuă să citești pentru a afla ce competențe și calificări sunt necesare pentru a excela în rolul de Specialist Calcul Cantități Senior.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui senior quantity surveyor

Conform Paylab și resurselor interne Randstad Romania, un Senior Quantity Surveyor (Inginer Calcul Cantități din România câștigă în medie 14.000 RON net pe lună. Salariul minim pentru un Senior Quantity Surveyor este de 11.000 RON net pe lună. Atunci când ai mulți ani de experiență, salariul tău poate depăși 16.000 RON net pe lună Te bucuri de numeroase beneficii, inclusiv concedii plătite, asigurări medicale și de viață, alocații de transport și locuință. De asemenea, primești tarife orare mai mari pentru orele suplimentare și bonusuri anuale de la companie.

ce factori afectează salariul unui specialist cantități senior?

Ca Specialist Cantități Senior, salariul tău depinde de nivelul tău de experiență și calificările academice. Dacă ai cinci ani de experiență, pachetul tău de compensație este mai mic decât al cuiva cu zece ani de experiență. Asta pentru că ei aduc companiei expertiză suplimentară și abilități transferabile. Un absolvent de master cu statut autorizat poate câștiga, de asemenea, mai mult datorită nivelului său ridicat de expertiză.

Locația și angajatorul tău îți pot influența salariul. De exemplu, desfășurându-ți activitatea în orașe mari precum București, vei atrage un salariu mai mare din cauza costului ridicat al vieții, în timp ce orașele mici plătesc mai puțin din cauza cererii scăzute de Specialiști Cantități Seniori. De asemenea, companiile multinaționale mari plătesc mai mult datorită resurselor consistente, în timp ce firmele mici de construcții nu își permit să plătească salarii mari.

2

tipuri de specialist cantități senior

Tipurile de Specialiști Cantități Seniori depind de angajatorul lor. Unii Ingineri de Calcul Cantități lucrează pentru antreprenori, în timp ce alții lucrează pentru firme de consultanță.

doi bărbați care au o întâlnire
doi bărbați care au o întâlnire
3

cariera de specialist cantități senior

Ești dornic de o carieră ca specialist cantități senior? Descoperă atribuțiile, mediul de lucru și programul de lucru preconizate în acest rol.

4

educația și formare

Un senior quantity surveyor are nevoie de următoarele calificări:

aproape, femeie zâmbind
aproape, femeie zâmbind

aptitudini și competențe

Aptitudinile și competențele unui senior quantity surveyor includ:

5

Întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre munca de senior quantity surveyor

thank you for subscribing to your personalised job alerts.