ce este un inginer?

Ca inginer, aplici principiile științei și matematicii pentru a găsi soluții practice la probleme tehnice. Munca ta duce la soluții utile în aplicații comerciale care satisfac nevoile societății și ale consumatorilor.

Inginerii dezvoltă produse noi folosind design-uri și procese testate. Atunci când creează un produs, un inginer specifică adesea cerințele și asamblează componentele. De asemenea, testează funcționalitatea pentru a asigura eficacitatea și fiabilitatea produselor. Procesele de design, analiză și testare sunt utilizate pentru a produce diferite articole, de la computere la produse chimice și auto.

ce face un inginer?

Ca inginer, munca ta implică designul de produs, precum și producția și menținerea diverselor produse. De exemplu, vei fi responsabil de supervizarea fabricilor pentru a te asigura că echipamentul este manipulat corespunzător. De asemenea, identifici cauza defectării mașinilor și efectuezi reparațiile necesare. Ești implicat în mentenanță pentru a asigura echipamentul păstrează standardele de producție de înaltă calitate.

Ca inginer, lucrezi în diverse industrii în funcție de domeniul tău de studiu. Unii ingineri lucrează în construcții sau în medii industriale, în timp ce alții lucrează în sectorul energetic sau farmaceutic.

Ar fi potrivită activitatea de inginer cu talentul tău pentru știință și matematică? Atunci citește mai departe pentru a afla ce competențe și calificări ai nevoie pentru a reuși într-un rol de inginerie.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui inginer

Conform datelor Paylab și a resurselor interne Randstad Romania, salariul mediu al unui inginer este de 8.000 - 10.000 RON net pe lună. Cu toate acestea, salariul variază în funcție de sectorul de inginerie și de nivelul de senioritate.Printre sectoarele de activitate cu ingineri cel mai bine plătiți se numără sectorul construcții-infrastructură, fapt datorat numeroaselor proiecte aflate în derulare la nivel național, cu un salariu mediu de 9.000 - 12.000 RON net pe lună. Inginerii juniori au un salariu mediu de 4000 RON net pe lună, în timp ce inginerii seniori în poziții de management câștigă până la 18.000 - 20.000 RON net pe lună. Inginerii în poziții de director pot ajunge să câștige chiar și 30.000 - 35.000 RON net pe lună. În plus față de salariul de bază, primești și bonusuri, plata orelor suplimentare și beneficiezi de diverse avantaje.

ce factori afectează salariul unui inginer?

Salariul tău ca inginer depinde de nivelul tău de educație și calificări. Unele companii plătesc salarii mai bune inginerilor cu calificări postuniversitare. Un absolvent cu un masterat va avea un salariu de pornire mai mare și totodată șanse mai bune de promovare. În afară de gradele academice, completarea unui stagiu de practică sau a unui internship îmbunătățește, de asemenea, pachetul tău de compensare. În plus, dimensiunea companiei și complexitatea proiectului determină câștigurile tale. De exemplu, un inginer care lucrează într-o centrală nucleară este plătit mai mult decât un inginer care lucrează în industria construcțiilor. Companiile mari au, de asemenea, resurse extinse și plătesc mai mult, deoarece se ocupă de proiecte complexe și necesită niveluri ridicate de experiență.

2

tipuri de ingineri

Ca inginer, trebuie să te specializezi într-un domeniu de studiu specific. Unele dintre tipurile de ingineri includ:

femeie care lucrează la un laptop
femeie care lucrează la un laptop
3

lucrul ca inginer

Ingineria este o carieră ce inspiră și care îți permite să explorezi creativitatea și să rezolvi probleme în societate. Haide să aruncăm o privire asupra sarcinilor zilnice și mediului de lucru al unui inginer.

4

educație și formare necesară pentru un inginer

Unele dintre calificările educaționale de care ai nevoie includ:

bărbat zâmbitor purtând ochelari
bărbat zâmbitor purtând ochelari

aptitudini și competențe

Pe lângă pregătirea tehnică, ai nevoie și de abilități interpersonale pentru a avea succes. Unele dintre acestea includ:

5

întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre activitatea ca inginer

thank you for subscribing to your personalised job alerts.