ce este un financial controller?

Ca și financial controller, supervizezi echipele financiare. Participi în procesul de stabilire a bugetului și oferi suport diferitelor departamente în menținerea bugetelor lor. De asemenea, lucrezi cu diferiți profesioniști și oferi suport în planificarea financiară. Prin urmare, ai nevoie de experiență în tehnologiile contabile pentru a-ți îmbunătăți performanța. Trebuie, de asemenea, să îți împarți responsabilitățile cu alte sarcini manageriale, cum ar fi supervizarea echipei de contabilitate.

Controllerii financiari au o responsabilitate mare în menținerea stabilității actuale și viitoare a unei afaceri. Ei au nevoie de abilități excepționale în contabilitate și luare de decizii pentru a prelua controlul și responsabilitatea în privința strategiilor financiare ale unei companii, a oportunităților de reducere a costurilor și evaluarea creșterii.

Un financial controller poate lucra în orice industrie, fie în sectorul public, fie în cel privat. Indiferent dacă lucrezi în companii de bunuri de consum, consultanță în tehnologie, organizații non-profit sau servicii financiare, îndeplinești aceleași responsabilități. Cu toate acestea, dimensiunea afacerii îți influențează în mod direct responsabilitățile. De exemplu, într-o companie mai mică, administrezi direct afacerile financiare ale companiei, dar poți gestiona și sarcinile unui manager financiar. În companiile mari, responsabilitățile tale depind de complexitatea contabilității și de dimensiunea echipei financiare. Poți să te specializezi în managementul financiar sau să supraveghezi echipa de contabilitate. Rolul solicită de obicei abilități analitice puternice, deoarece lucrezi cu o mulțime de date statistice.

Crezi că activitatea de financial controller s-ar potrivi cu expertiza ta în tehnologia de birou și abilitățile tale analitice? Atunci continuă să citești pentru a afla ce competențe și calificări sunt necesare pentru a reuși într-un rol de financial controller.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui financial controller

Controllerii financiari lucrează în diferite industrii, iar pachetul de compensații variază în consecință. De exemplu, veniturile unui financial controller într-o companie de tehnologie diferă de cele ale organizațiilor non-profit datorită rolurilor și sarcinilor diverse.

Potrivit datelor Paylab și resurselor interne Randstad Romania, salariul mediu al unui financial controller este de 10.000 RON net pe lună. Atunci când ești la început de carieră și ai abilități și experiență minime pachetul tău de compensații începe de la 6.000 RON net pe lună. Cu toate acestea, salariul tău va crește pe măsură ce abilitățile și expertiza ți se îmbunătățesc și preiei roluri mai complexe în companie. Cei mai buni controlleri financiari pot câștiga chiar și peste 16.000 RON net pe lună în România.

Pachetul de compensații include în mod obișnuit diverse indemnizații și beneficii non-monetare. De exemplu, majoritatea angajatorilor oferă indemnizații de transport, precum și asigurare medicală privată și contribuții la un program de pensii. Bonusurile la sfârșitul anului și alte avantaje sunt, de asemenea, obișnuite pentru acest rol.

Diferite industrii au structuri de plată unice în funcție de complexitatea rolurilor contabile. Alegerea între sectorul public și cel privat influențează, de asemenea, salariul tău. Companiile din sectorul privat pot avea resursele necesare pentru a plăti mai mult decât organizațiile publice și non-profit.

2

tipuri de financial controller

Rolul unui financial controller are patru aspecte principale:

femeie executivă citind documente
femeie executivă citind documente
3

lucrul ca financial controller

Controlorii financiari lucrează cu echipele de contabilitate și finanțe pentru a controla funcțiile financiare și administrative. Hai să explorăm rolurile specifice, mediul de lucru și perspectivele de carieră ale unui controlor financiar.

4

educație și formare pentru financial controller

Pentru a deveni un financial controller ai nevoie de următoarele calificări academice:

femeie care stă pe un fotoliu lucrând la laptop
femeie care stă pe un fotoliu lucrând la laptop

aptitudini și competențe

Unele dintre calitățile personale ale unui financial controller includ:

5

întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre lucrul ca financial controller.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.