ce înseamnă DevOps engineer?

DevOps reprezintă o prescurtare pentru operațiuni de dezvoltare și se referă la procesele implicate în dezvoltarea software-ului. În calitate de DevOps engineer, introduci procese, metodologii și instrumente pentru a accelera ciclul de dezvoltare al software-ului. De asemenea, reduci complexitatea și acoperi lacunele care împiedică îmbunătățirea software-ului. Echipele de dezvoltare și operațiuni IT au, de obicei, obiective și abilități diferite.

Majoritatea dezvoltatorilor sunt interesați să introducă noi caracteristici în aplicațiile software. În același timp, echipele de operațiuni se concentrează pe menținerea stabilității unei aplicații. În calitate de DevOps engineer, unifici și automatizezi aceste procese. Te concentrezi pe combinarea codului, întreținerea aplicației și managementul software-ului. Supraveghezi, de asemenea, lansarea noilor aplicații software prin testarea eficienței lor operaționale. De aceea, rolul tău necesită abilități avansate de rezolvare a problemelor pentru a gestiona problemele în dezvoltarea și operațiunile aplicațiilor software. Ai, de asemenea, nevoie de cunoștințe tehnice despre ciclul de viață al dezvoltării software pentru a ghida echipele de dezvoltare.

Inginerii DevOps lucrează în principal în companii orientate către tehnologie și organizații IT. Deoarece majoritatea industriei, inclusiv domeniul construcțiilor și al producției, se bazează pe procese automate controlate de aplicații software, ca DevOps engineer poți lucra și în sectoare de afaceri diverse.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui DevOps engineer.

Salariul mediu al unui DevOps engineer, conform datelor Paylab și ale resurselor Randstad, în România este de 14.000 RON net pe lună. Veniturile fluctuează în funcție de experiență și calificări. Când un DevOps engineer începe cariera pe o poziție entry-level, pachetul său de remunerație este de 6.000 RON net pe lună. Pe măsură ce avansezi de la poziția de junior la cea de nivel mediu și senior, veniturile cresc treptat. Acumularea unui număr suplimentar de ani de experiență îmbunătățește perspectivele salariale. Inginerii DevOps de top cu peste 8 ani de experiență din România pot câștiga până la 26.000 RON net pe lună.

ce factori afectează salariul unui DevOps engineer?

Salariul unui DevOps engineer depinde de complexitatea rolului, dimensiunea companiei și calificările personale. Într-o companie mică, de tip start-up, unde nu te ocupi de proiecte de amploare, iar resursele sunt minime, salariile pot fi mai mici. În companiile mari, unde te ocupi de proiecte complexe și supervizezi echipe mari, poți negocia un salariu mai mare datorită complexității rolului tău. Organizațiile mari au și resurse mai semnificative și își permit să ofere pachete salariale mai bune.

Setul tău de abilități și calificările personale influențează, de asemenea, salariul pe care îl poți negocia într-o companie. Cu experiență entry-level, ai încă nevoie de supervizare pentru a îndeplini multe dintre responsabilitățile tale, motiv pentru care nu poți cere un salariu foarte mare. Cu toate acestea, odată cu acumularea unei experiențe extinse de muncă, veniturile tale vor crește.

2

tipuri de DevOps engineers

Există diverse tipuri de ingineri DevOps, printre care se numără:

bărbat folosind stiloul pentru a lucra la computerul desktop
bărbat folosind stiloul pentru a lucra la computerul desktop
3

cum este să lucrezi ca DevOps engineer

Pentru a lucra ca DevOps engineer ai nevoie de un set extins de abilități atât tehnologie, cât și de management. Haii să explorăm sarcinile specifice rolului, mediul de lucru și perspectivele de carieră.

4

educație și formare necesare pentru rolul de DevOps engineer

Câteva dintre calificările educaționale ale unui inginer DevOps includ:

femeie care se uită departe de computerul desktop
femeie care se uită departe de computerul desktop

aptitudini și competențe

Câteva dintre abilitățile unui DevOps engineer includ:

5

întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre lucrul ca DevOps engineer

thank you for subscribing to your personalised job alerts.