ce este un contabil?

Un contabil este un profesionist care monitorizează sănătatea financiară atât a indivizilor, cât și a întreprinderilor. Un contabil cu practică privată se ocupă de pregătirea impozitelor, strategii de investiții și gestionare a averii. Un contabil în cadrul unei afaceri poate îndeplini mai multe roluri, cum ar fi menținerea înregistrărilor, analizarea costurilor și prezentarea rapoartelor financiare.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui contabil

Salariile contabililor variază într-un interval extins, în funcție de tipul de contabil și rolul pe care îl are în cadrul organizației. Experiența este, de asemenea, un factor important în stabilirea salariului unui contabil. Potrivit datelor Paylab și resurselor interne Randstad România, salariul mediu al unui contabil este de aproximativ  5000-6000 RON net / lună. Într-o poziție entry-level, un contabil junior  primește un salariu de 2800-3000 RON net / lună. Un contabil expert, cu o vechime în muncă de peste 5-7 ani, poate ajunge la un pachet salarial de până la 12.000 RON / lună. 

2

tipuri de contabili

Atunci când analizezi descrierea de job pentru un rol de contabil, vei observa adesea o distincție între contabilii seniori și cei juniori. Titlul se referă la responsabilitățile pe care acesta le are. În această structură, contabilii juniori se ocupă mai mult de introducerea datelor zilnice și reconcilieri de conturi. Contabilii seniori analizează apoi munca și prezintă rapoartele conducerii. Contabilii experimentați pot aplica direct pentru poziții de senior. De regulă, după câțiva ani de activitate, un contabil junior ar putea primi o promovare la o poziție de middle și ulterior de senior.

găsește-ți următorul loc de muncă  Găsește locuri de muncă  Femeie vorbind la telefon, în timp ce stă la birou cu ferestre din sticlă
găsește-ți următorul loc de muncă  Găsește locuri de muncă  Femeie vorbind la telefon, în timp ce stă la birou cu ferestre din sticlă
3

activitatea unui contabil

Responsabilitățile unui contabil depind de dimensiunea companiei și nivelul angajatului în cadrul acesteia. Cu toate acestea, există anumite așteptări standard pentru contabili, indiferent de nivelul de senioritate.

4

educație și formare

Nu poți aplica pentru un rol de contabil fără un anumit nivel de educație și formare.

femeie care pune deoparte dosarele
femeie care pune deoparte dosarele

abilități și competențe

O carieră în contabilitate nu este potrivită pentru oricine. Greșelile în departamentul de contabilitate pot avea efecte grave asupra unei companii. Angajatorii au nevoie ca personalul lor din domeniul contabilității să dețină mentalitatea și abilitățile potrivite.

5

întrebări frecvente (FAQs)

Iată cele mai frecvente întrebări despre lucrul ca și contabil:

thank you for subscribing to your personalised job alerts.