ce este un business development representative (BDR)?

Un Business Development Representative este o persoană din cadrul echipei de vânzări care utilizează tehnici de tip “cold email”, ”cold call”, dar și networking pentru a identifica noi oportunități de afaceri pentru companie. Dezvoltarea afacerilor stimulează, în general, oportunitățile strategice pentru o organizație prin construirea de parteneriate și creșterea acesteia. Se bazează pe echipele de vânzări pentru generarea de lead-uri și crearea de noi oportunități de afaceri.

Ca Business Development Representative, ești esențial în crearea de oportunități inbound (care vin dinspre client). Te asiguri că fiecare canal este optimizat pentru a furniza echipei de vânzări un flux constant de lead-uri.Cu toate că un BDR generează lead-uri, acesta nu le și convertește, de aceea, colaborează cu echipele de vânzări pentru a le sprijini prin furnizarea de lead-uri puternice, ușor de convertit.

atribuțiile unui business development representative

Rolul unui Business Development Representative (BDR) este de a stârni interesul pentru produsele și serviciile companiei. Poți lucra pentru startup-uri mici care doresc să se extindă rapid sau pentru companii mari care au nevoie de un flux constant de lead-uri noi pentru a-și optimiza veniturile. Majoritatea BDR-ilor interacționează cu potențialii clienți sau generează lead-uri prin intermediul marketingului digital. Totuși, dacă organizația are nevoie de mai multe lead-uri, un BDR contactează direct potențialii cumpărători. Spre deosebire de colegii tăi din vânzări, nu ai satisfacția de a încheia o tranzacție sau de a finaliza o vânzare, însă contribui în continuare la creșterea companiei.

Te atrage o carieră de Business Development Representative, având în vedere creativitatea și adaptabilitatea ta? Atunci citește în continuare pentru a afla care sunt competențele și calificările necesare pentru a excela în acest rol.

găsește job-uri
1

salariul mediu pentru un business development representative

Salariul mediu pentru un business development representative (BDR) variază în funcție de experiență și locație, însă conform Paylab și resurselor interne Randstad Romania, acesta se situează la aproximativ 5000-5500 Ron net pe lună. Pentru pozițiile entry-level, salariul de bază poate pleca de la 3500-4000 ron net pe lună, în timp ce un business development representative cu peste patru ani de experiență poate câștiga peste 6000 ron net pe lună.

Pe lângă salariu, angajatorii pot oferi reprezentanților de business development și alte beneficii, precum prime și comisioane pentru lead-uri convertite cu succes; indemnizatii pentru cheltuieli medicale, locuință și transport; concediu medical și de odihna plătit.

cum să îți crești salariul ca business development representative

În calitate de business development representative, poți crește valoarea pachetului salarial lucrând într-un sector promițător cu comisioane mai mari. De exemplu, generarea de lead-uri pentru companii din domeniul serviciilor financiare și al asigurărilor este mai bine plătită decât generarea de oportunități pentru magazinele de retail. De asemenea, dimensiunea companiei influențează salariul de bază și comisioanele pe care le câștigi. Companiile mari lucrează cu clienți importanți, iar generarea de lead-uri pentru aceștia îți aduce comisioane mai mari. Totodată, resursele lor financiare le permit să ofere salarii de bază mai mari.

Experiența și calitățile tale personale contribuie la succesul tău în acest rol și determină structura salarială. Calificările suplimentare îți îmbunătățesc perspectivele salariale, iar calitățile tale te pot face indispensabil companiei.

2

tipuri de business development representative

Există mai multe tipuri de business development representative, fiecare concentrându-se pe o piață diferită:

femei și bărbați mergând în afara birourilor clădirii
femei și bărbați mergând în afara birourilor clădirii
3

cum este să lucrezi ca business development representative

Pentru a lucra ca business development representative este necesară atât creativitatea, cât și abilitățile de comunicare pentru a genera lead-uri. Haide să descoperim atribuțiile zilnice, mediul de lucru și programul specific acestui rol.

4

educație și formare pentru un BDR

Pentru a deveni business development representative (BDR) de succes, ai nevoie atât de o bază academică solidă, cât și de abilitățile potrivite. Iată care sunt principalele cerințe:

femeie și bărbat care au o conversație la birou
femeie și bărbat care au o conversație la birou

aptitudini și competențe

Iată care sunt unele dintre abilitățile necesare pentru un business development representative de succes:

5

întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre cariera de business development representative (BDR)

thank you for subscribing to your personalised job alerts.