ce este un talent acquisition specialist?

În calitate de talent acquisition specialist, gestionezi întregul ciclu de recrutare. Colaborezi strâns cu managerii de recrutare și recrutorii pentru a identifica candidații ideali. Folosești metode de evaluare și cunoștințele tale în resurse umane pentru a angaja candidați potriviți pentru cultura companiei.

Ajuți managerul de recrutare redactând descrieri pentru locurile de munca și formulând întrebări pentru interviuri. Te asiguri, de asemenea, că procesul de recrutare respectă legile relevante. Evaluezi candidații și identifici cei mai potriviți aplicanți. Faci parte din procesul de integrare a noilor angajați și participi la târguri de joburi pentru a îmbunătăți imaginea de angajator a companiei.

Trebuie să înțelegi, de asemenea, poziția angajatului în companie. Compania se bazează pe tine să faci o selecție de candidați și ulterior să propui cel mai potrivit candidat. Prin urmare, trebuie să îi ajuți să găsească angajați de încredere care să poată transforma afacerea lor.

Crezi că ar fi potrivit pentru tine să lucrezi ca Talent Acquisition Specialist, având în vedere abilitățile tale în relaționare și negociere? Atunci citește mai departe pentru a afla ce competențe și calificări sunt necesare pentru a prospera în rolul de Talent Acquisition Specialist.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui talent acquisition specialist

Conform Paylab și confirmat de resursele interne Randstad România, salariul mediu din piață al unui talent acquisition specialist este de 5500 RON net lunar. Specialiștii entry-level vor încasa pentru început un pachet salarial de aproximativ 4000-4500 RON net lunar, în timp ce un expert cu peste 5-7 ani de experiență poate ajunge la un pachet salarial de până la 7000 RON net lunar.

cum îți poți crește salariul ca talent acquisition specialist

Pachetul de remunerații al unui Talent Acquisition Specialist variază în funcție de sarcini, locație și experiență. De exemplu, atunci când lucrezi într-o industrie cu un pool mare de candidați, este probabil să câștigi mai puțin, deoarece responsabilitățile tale vor fi mai puțin complexe. Pe de altă parte, lucrând într-o zonă în expansiune în care companiile se luptă pentru un număr mic de talente, perspectivele tale de remunerație vor crește în mod obișnuit.

Competențele dobândite în urma experienței profesionale îți influențează, de asemenea, în mod direct veniturile. De exemplu, un Talent Acquisition Specialist cu experiență minimă câștigă mai puțin decât un profesionist cu vechime în câmpul muncii. Experiența ta îți afectează încrederea și expertiza în îndeplinirea atribuțiilor. Pe măsură ce acumulezi ani de experiență, abilitățile tale se dezvoltă gradual. Îmbunătățirea certificărilor educaționale va avea un impact pozitiv, de asemenea, asupra pachetului tău salarial. Vei câștiga mai mult decât specialiștii cu experiență minimă atunci când ai calificări și studii suplimentare.

2

tipuri de talent acquisition specialists

Unele tipuri de profesioniști în recrutarea de talente includ:

  • talent acquisition specialists: În calitate de specialist în recrutarea de talente, asiguri planificarea recrutării, găsirea și evaluarea candidaților. Rolul implică crearea descrierilor de job și promovarea posturilor vacante în companie. Faci, de asemenea, parte din procesul de interviu și integrare (onboarding) a noilor angajați.
  • talent acquisition managers: Responsabilitatea ta este să conduci departamentul de recrutare de talente și să evaluezi necesitățile actuale de angajare ale companiei. Dezvolți proceduri și planuri pentru îmbunătățirea experienței candidaților în companie. Promovezi, de asemenea, imaginea angajatorului pentru a asigura atragerea candidaților de înaltă calitate.
  • talent acquisition consultants: În calitate de consultant în recrutarea de talente, evaluezi nevoile de angajare ale companiei și oferi consultanță conducerii. Prognozezi necesitățile de recrutare și ajuți compania să găsească potențiali angajați prin diverse canale.
aproape, femeie zâmbind
aproape, femeie zâmbind
3

activitatea de talent acquisition specialist

Lucrul în calitate de profesionist în recrutarea de talente îți oferă posibilitatea de a îmbunătăți procesul de recrutare și angajare. Să explorăm responsabilitățile, programul de lucru și perspectivele de carieră ale profesioniștilor în recrutarea de talente.

4

educație și formare

Pentru a ocupa un rol de talent acquisition specialist vei avea nevoie de educație formală. Următoarele calificări te fac potrivit pentru acest rol:

  • Calificări terțiare: Completează o calificare terțiară relevantă pentru a dobândi cunoștințe despre procedurile și legile cu privire la recrutare. În acest caz, este potrivită o calificare academică precum o licență în managementul resurselor umane, care durează trei ani. Alternativ, poți urma un program de masterat în administrarea afacerilor sau managementul resurselor umane, ceea ce îți poate crește șansele în procesul de recrutare.
  • Experiență de lucru: Ai nevoie de experiență de lucru în consultanță în resurse umane. Caută oportunități de internship sau ucenicie pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele despre rol. Rolurile entry-level te ajută, de asemenea, să dobândești abilitățile necesare. Dezvoltarea competențelor în sistemele de informații despre resurse umane și alte abilități software de resurse umane este, de asemenea, importantă în contextul avansărilor tehnologice necesare pentru rolul tău.

abilități și competențe

Pe lângă cunoștințele tehnice necesare pentru rol, următoarele abilități și competențe te ajută să ai succes în calitate de talent acquisition specialist:

  • abilități de comunicare: Rolul tău se axează pe interacțiunea cu oamenii și necesită abilități practice de comunicare. Abilitățile excepționale de comunicare în scris și verbal sunt esențiale pentru a crea anunțuri atrăgătoare cu locurile de muncă, pentru a interacționa cu candidații țintă și cu profesioniștii în recrutare prin diverse canale.
  • abilități de ascultare activă: Conduci interviuri și intri în contact cu potențiali candidați prin diferite canale. Abilitățile de ascultare activă te ajută să înțelegi răspunsurile candidaților în interviuri.
  • abilități de construire a relațiilor: Te bazezi pe abilitățile tale de construire a relațiilor pentru a atrage talente excepționale către companie. Cunoștințele cu privire la experiența candidatului sunt importante în recrutare de talente și în construirea brandului de angajator. De asemenea, ai nevoie de abilități de construire a relațiilor pentru evenimentele de networking.
  • empatie și abilități sociale: În calitate de profesionist în recrutarea de talente, este important să-ți dezvolți empatia și abilitățile sociale pentru a excela în rol. Inteligența emoțională te ajută să înțelegi provocările, emoțiile și motivațiile candidaților. A manifesta empatie îmbunătățește experiența candidatului.
  • abilități tehnologice: Ca specialist în recrutarea de talente, capacitatea de a lucra tehnic te ajută să operezi diferitele software-uri de resurse umane utilizate în recrutare. Urmărește să fii familiar cu sistemele de urmărire a aplicanților și să ții pasul cu avansările tehnologice necesare pentru rolul tău.
grup care are o întâlnire
grup care are o întâlnire
5

întrebări frecvente (FAQs)

Iată cele mai frecvente întrebări despre job-ul de talent acquisition specialist:

thank you for subscribing to your personalised job alerts.