ce este un recruiter?

Ca recruiter, colaborezi cu managerii și identifici nevoile viitoare de recrutare. Folosești recomandări de la angajați, rețele de socializare și căutări pe internet pentru a atrage candidați. Experiența ta academică în resurse umane te face potrivit pentru evaluarea, selecția și interviul candidaților.

atrage cele mai bune talente

În calitate de recruiter, atragi și menții cele mai bune talente pentru compania ta. Contribui la dezvoltarea unui flux de talente puternic pentru organizația din care faci parte.

Pentru a realiza acest lucru, creezi strategii de recrutare și lucrezi la implementarea lor. Angajatorul tău are nevoie ca tu să actualizezi descrierile locurilor de muncă și specificațiile pe măsură ce acestea se schimbă. Analiza sarcinilor pe care o efectuezi este folosită pentru a analiza cerințele și obiectivele locurilor de muncă.

Pregătești materiale de recrutare și utilizezi anunțuri în ziare, site-uri de recrutare, recomandări ale angajaților și evenimente de networking profesional pentru a găsi noi candidați. În timp ce evaluezi și intervievezi acești candidați, îi filtrezi pe cei care nu îndeplinesc condițiile pentru locul de muncă și identifici cele mai bune talente pentru organizația ta.

sprijină integrarea noilor angajați

Responsabilitățile tale depășesc atragerea noilor talente. Ești o parte esențială a procesului de onboarding și integrare a noilor angajați în organizație. Colaborarea ta cu HR-ul îmbunătățește și monitorizează practicile de recrutare ale acestora. Ei se bazează pe rapoartele tale de recrutare și documentele analitice.

Acționezi ca o legătură între potențialii candidații și companie. Obiectivul tău este să construiești relații pe tot parcursul procesului de selecție. Organizația se bazează pe tine pentru a promova compania ca fiind locul ideal de muncă pentru candidații de top.

Te-ar tenta să lucrezi ca recruiter? Atunci citește mai departe pentru a afla ce competențe și calificări ai nevoie pentru a prospera în rolul de recrutor.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui recrutor

Potrivit Paylab și datelor interne Randstad România, salariul de bază, mediu, al unui recrutor cu experiență de până la 2 ani, este de 2.500 - 4.000 de lei pe lună. Un recruiter expert, cu ani de experiență, poate negocia un salariu de până la 6.000 de lei pe lună.

ce factori afectează salariul unui recruiter?

Principalul factor care influențează salariul unui recruiter este locația. Recrutorii din zonele cu costuri ridicate de trai tind să obțină un salariu mai mare. Variațiile de salariu depind și de amploarea rolului și de responsabilitățile suplimentare.

Mulți recruiteri de nivel junior oferă în principal asistență clienților prin telefon. Unii recrutori își asumă un rol mai degrabă de asistent administrativ, ceea ce duce la un salariu mai mare. Recruiterii care lucrează în domenii specializate obțin un salariu mai mare. De exemplu, dacă lucrezi într-un spital sau la o firmă de avocatură, pachetul tău de compensații este mai mare decât cel al unui recrutor pentru o firmă de retail. În general, industriile bine plătite, cum ar fi finanțele, oferă salarii mai mari pentru recrutori.

2

tipuri de recruiteri

Recrutorii se diferențiază în diverse categorii: recrutori corporativi, recrutori permanenți, recrutori pe bază de comision, recrutori pentru relocare și recrutori din cadrul agențiilor de recrutare.

femeie zâmbind de aproape
femeie zâmbind de aproape
3

lucrul ca recruiter.

Ca recruiter, ajuți oamenii să se pregătească pentru interviuri. Le arătați cum să creeze CV-uri și scrisori de intenție și îi învățați cum să se comporte într-un interviu. Intervievați clienții și îi instruiți cu privire la legile muncii și cunoștințe de bază în industrie.

4

educație și formare

Pentru a deveni recruiter ai nevoie de calificări educaționale specifice.

woman and man having a conversation
woman and man having a conversation

aptitudini și competențe

Pentru a avea succes ca recruiter, este important să deții următoarele calități:

Aceste abilități te vor ajuta să te adaptezi cu ușurință în rolul de operator și să contribui la succesul companiei.

5

întrebări frecvente (FAQs)

Aici vei găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre recrutori.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.