ce este un manager de proiect în construcții?

Proiectele de construcții sunt structurate și au multe componente în desfășurare. De exemplu, construirea unei locuințe sau a unui centru comercial cuprinde numeroase etape care necesită ca un manager de proiect construcții să coordoneze procesul.

În calitate de manager de proiect în construcții, organizezi și reunești resursele necesare pentru finalizarea unei clădiri. Spre deosebire de alte tipuri de proiecte, construcțiile sunt bazate pe misiuni și au o varietate de constrângeri specifice designului clădirii. Prin urmare, coordonarea unui proiect rezidențial nu este același lucru cu coordonarea unei proprietăți comerciale.

Deoarece responsabilitatea ta este să gestionezi aspectele practice, vei colabora îndeaproape cu arhitecții și inginerii civili pentru a interpreta planurile proiectului. Rolul tău este să angajezi contractori și alți meseriași pentru a lucra la proiect, preluând totodată un rol de supraveghere. Pe lângă desemnarea și gestionarea muncitorilor de pe șantier, planifici și resursele alocate. Trebuie să te asiguri că muncitorii folosesc resursele în mod corespunzător pentru a evita lipsurile și întârzierile proiectului.

Crezi că sunt potrivite abilitățile tale de conducere și gestionare financiară cu rolul de manager de proiect construcții? Atunci citește în continuare pentru a afla care sunt competențele și calificările de care ai nevoie pentru a te dezvolta într-un rol de manager de proiect în construcții.

găsește job-uri
1

salariul mediu al unui manager de proiect în construcții

Conform Paylab, salariul mediu al unui manager de proiect în construcții este de aproximativ 14.000-16.000 RON net pe lună. În momentul în care faci pasul către Project Management se presupune că ai deja un background solid în zona de Inginer Coordonare, așadar salariul tău este cuprins între 10.000 și 12.000 RON net pe lună pentru început. La nivel de experiență senior sau cu statut autorizat, câștigi până la 20.000 RON net pe lună – salariul total crește datorită beneficiilor și alocațiilor suplimentare. Orele suplimentare sunt plătite suplimentar, în timp ce bonusurile depind de complexitatea proiectului și de politicile companiei.

ce factori afectează salariul unui manager de proiect în construcții?

Salariul tău ca manager de proiect în construcții variază în funcție de mai mulți factori. De exemplu, calificările tale educaționale au un impact semnificativ asupra câștigurilor tale. Un coordonator de proiect entry-level cu o diplomă câștigă mai puțin decât un profesionist autorizat sau cu studii superioare. Nivelul tău de experiență determină abilitățile transferabile pe care le deții și îți va dicta, de asemenea, pachetul de compensație.

Atunci când ești manager de proiect în construcții într-o companie mare, proiectele sunt complexe și au un buget foarte mare sau chiar nelimitat. Asta înseamnă că salariul tău net este mai mare decât pentru o poziție similară într-o companie mică ce se ocupă de proiecte mai puțin complexe.

2

tipuri de manageri de proiect în construcții

Tipurile de manageri de proiect în construcții depind de angajator. Un manager de proiect în construcții care lucrează pentru un antreprenor pentru a supraveghea un proiect se află adesea pe șantier. Sarcina ta este să supervizezi alți angajați de pe șantier și să gestionezi resursele în numele antreprenorului.

Poți fi și manager de proiect construcții angajat de un client sau o companie pentru a gestiona un proiect. Asta înseamnă că te raportezi la client, deoarece ești responsabil pentru toate aspectele proiectului. Uneori, trebuie să prezinți progresul unui proiect managerilor și timpul estimat de finalizare.

aproape, femeie zâmbind
aproape, femeie zâmbind
3

cum este să lucrezi ca manager de proiect în construcții

Descoperă atribuțiile și responsabilitățile unui manager de proiect în construcții și află cum este să urmezi această profesie.

4

educație și formare

Pentru a deveni un construction project manager de succes, ai nevoie de calificări educaționale, inclusiv:

bărbat zâmbitor în picioare în aer liber, macara în fundal
bărbat zâmbitor în picioare în aer liber, macara în fundal

aptitudini și competențe

Pentru a fi un manager de proiect mai bun, sunt necesare și aptitudini și competențe suplimentare. Unele dintre abilități includ:

5

întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre munca de manager de proiect în construcții

thank you for subscribing to your personalised job alerts.