Având în vedere situația actuală, nu este de mirare că mulți dintre noi suntem din ce în ce mai preocupați de a nu ne îmbolnăvi - așadar majoritatea se simt mai stresați și mai anxioși decât de obicei. Aceste griji ar putea să ne afecteze somnul într-un moment în care acesta este important pentru bunăstarea noastră fizică și mentală - pe lângă faptul că ne poate afecta productivitatea la locul de muncă.

Dar cum arată somnul ”de calitate” ? Dacă numărarea oilor și evitarea brânzei înainte de culcare nu funcționează, ce putem face?

Majoritatea adulților au nevoie de la 7 până la 9 ore de somn pe noapte pentru a avea un somn ”de calitate”. Așadar, dacă nu reușiți să dormiți îndeajuns de mult și aveți nevoie de câteva trucuri și sfaturi, suntem aici pentru a vă împărtăși sfaturile noastre.

  • Intră într-o rutină
  • Evită tehnologia
  • Întunericul este prietenul tău
  • Relaxează-te, dormi, repetă
  • Fii activ

intră într-o rutină.

Să ai o zi structurată te poate ajuta să obții somnul de care ai nevoie. Începe să calculezi la ce oră trebuie să te culci pentru a avea un somn complet de 7-9 ore-acest lucru te va ajuta să îți setazi un program regulat de culcare.

evită tehnologia.

Oricât de greu este să te îndepărtezi de televizor, telefon, tabletă sau orice alt dispozitiv tehnologic, îți va fi bine! „Lumina albastră” retrovizoare afișată pe ecran suprimă producția de melatonină - hormonul care te ajută să dormi; suprimarea melatoninei provoacă perturbări ale somnului.

întunericul este prietenul tău

Bună ziua întuneric, vechiul meu prieten ... stingerea luminilor te poate ajuta să te simți somnoros. O cameră întunecată îți anunță corpul că este timpul să se odihnească. Dacă locuiești într-un oraș agitat, investește în niște jaluzele negre - nu vei regreta.

relaxează-te, dormi, repetă

Stresul îți poate afecta viața în multe feluri, inclusiv afectând negativ calitatea somnului tău. Este important să îți acorzi timp pentru a-ți eliberați mintea, poți alege o carte, să te bucuri de o baie caldă, să asculți muzică liniștitoare sau chiar să te organizezi pentru a doua zi. 

fii activ.

Fiind activ fizic te poate ajuta să îți îmbunătățești calitatea și durata somnului, ajutându-ți, de asemenea, sănătatea mintală prin reducerea stresului și anxietății.