diferența dintre talent acquisition și recrutare.

Talent acquisition și recrutare: două concepte conexe, care sunt extrem de semnificative pentru orice organizație care vizează o creștere durabilă și de succes. La prima vedere, ar putea părea că acești termeni au același înțeles, dar, de fapt, există diferențe semnificative între cele două.

Pentru a vă asigura că departamentul de HR funcționează cât mai eficient posibil, iar afacerea dvs. este pregătită pentru a depăși cele mai mari provocări și profită de oportunități, este vital să se înțeleagă diferențele dintre talent aquisition și talentul de recrutare.

Recunoscând diferențele

La cel mai fundamental nivel, diferențele dintre achiziția de talent și recrutare sunt legate de timp. Achiziția de talente se referă la o perspectivă pe termen lung a modului în care vă puteți echipa organizația cu abilitățile și experiența de care va avea nevoie pentru a continua performanța și furnizarea de rezultate în viitor. Recrutarea este un proces mai imediat, reactiv, axat în principal pe găsirea de candidați pentru a îndeplini rolurile disponibile în prezent.

Talent aquisition eficientă depinde în mare măsură de strategie și planificare. Înainte de a vă înscrie într-un proiect de achiziție, este important să vă pregătiți făcând unele cercetări cu privire la poziția actuală în care se află afacerea dvs. și unde este posibil să se afle la un moment dat în viitor. Acest nivel de înțelegere vă va ajuta să înțelegeți cerințele dvs. de talent și să vă informați pregătirile pentru găsirea și dobândirea persoanelor de care aveți nevoie.

Recrutarea se poate dovedi la fel de vitală pentru menținerea sănătății și productivității organizației dvs., dar mai degrabă decât o abordare strategică, pe termen lung, aceasta depinde de eficiență și hotărâre, pentru a vă asigura că luați deciziile corecte de angajare potrivit nevoile dvs. imediate.

Un alt mod util de conceptualizare de recrutare și talentul de achiziție este de a considera prima dintre ele ca fiind liniară, cu un punct final clar, iar cea de a doua ca o abordare ciclică, continuă, de a anticipa nevoile viitoare și de a construi o conductă de talent.

Când să recrutezi și când să dobândești talent

Mai simplu spus, trebuie să recrutați atunci când aveți un rol vacant, care trebuie să fie completat cât mai curând posibil. Recrutarea înseamnă să te asiguri că afacerea ta are resursele umane necesare pentru a funcționa zilnic.

Când v-ați propus să recrutați un nou angajat, este probabil să aveți o idee clară despre felul de persoane pe care le căutați și despre abilitățile cheie pe care ar trebui să le aibă. Unul dintre cele mai comune scenarii cu care se confruntă companiile este acela de a găsi un înlocuitor pentru cineva care a plecat. În această situație, veți ști exact ce sarcini și responsabilități va trebui să își asume noul recrut, precum și experiența și atributele de care vor avea nevoie pentru a face treaba corect.

Talent aquisition este un proces mai aprofundat care intră în joc atunci când te uiți la o imagine de ansamblu a modului în care afacerea ta vrea să crească și să evolueze în anii următori.

Există o șansă bună va trebui să vină cu o strategie de achiziție de talent, dacă operați într-o piață de nișă și necesită abilități și cunoștințe foarte specifice în forța de lucru pentru a reuși. Unul dintre cele mai clare exemple în acest sens este sectorul tehnologic, în cazul în care firmele care nu pot să inoveze și să evolueze odată cu vremurile vor fi lăsate în urmă.

Există o șansă bună să ai nevoie de o strategie talent aquisition dacă operezi într-o piață de nișă și ai nevoie de competențe și expertiză foarte specifice în forța de muncă. Unul dintre cele mai clare exemple în acest sens este sectorul tehnologic, unde vor rămâne în urmă firmele care nu pot inova și evolua în timp.

Kathleen Quinn Votaw, fondator si CEO al firmei de consultanta HR TalenTrust, a declarat pentru Jobvite că strategiile de talent aquisition sunt cele mai importante în industriile cu cele mai mari deficiențe de competențe.

"Domeniile cu cele mai mari deficiențe de competențe sunt cele care au cel mai mult nevoie de o strategie de talent. În general, vedem că competiția pentru talentul de top in continuă creștere, iar deficiențele de competențe fac parte din viața de zi cu zi.”

Asigurarea conducerii pe termen lung a organizației dvs. poate depinde și de achiziția eficientă de talent. Un lider cu experiență care urmează să se retragă sau să treacă la o altă companie va fi dificil de înlocuit cu recrutarea pe termen scurt, dar dacă sunteți pregătit cu o strategie puternică de talent aquisition, următorul dvs. lider ar putea fi gata și așteaptă.

 În mod similar, dacă intenționați să vă extindeți pe o piață diferită sau vă veți angaja în curând într-un proiect nou important, ar putea fi necesar să vă gândiți serios abilităților și experienței vitale care vă vor ajuta să reușiți.

Un alt aspect important pentru întreprinderi astăzi esteangajator branding, Care este strâns legată de achiziționarea de talente. Având un brand puternic, atractiv poate face mai atractive pentru candidați talentați, care, la rândul său, poate stimula profilul și recursul organizației dumneavoastră dacă aleg să vi se alăture.

O altă considerație importantă pentru companiile de astăzi, este branding-ul angajatorilor, care este strâns legat de talent aquisition. Având un brand puternic, atractiv, vă poate face mai atractiv pentru candidații talentați, care, la rândul lor, pot stimula profilul și apelul organizației dvs. dacă aleg să vi se alăture.