cum să-ți construiești cariera dorită.

Pentru a face acest lucru, în primul rând, trebuie să ții cont de dorințele tale deoarece dacă începi să faci un lucru de care nu ești atât de mulțumit nu o să îți poți clădi o carieră de succes. Carierele de succes au la bază multă implicare și entuziasm și poți face acest lucru doar dacă ești mulțumit cu adevărat de ceea ce faci. Mai jos o să îți arătăm care sunt cele mai importante lucruri cu care ar trebui să începi după ce ți-ai ales domeniul de activitate dorit.

setează-ți așteptările.

Pentru a fi mulțumit de ceea ce faci, mediul de lucru, activitățile și beneficiile salariale și emoționale trebuie să se muleze pe ceea ce îți dorești. Pentru a avea acces la acest lucru trebuie sa îți fixezi cerințele și să vezi unde te poți încadra odată fixate: pachet salarial, distanța pe care o parcurgi zilnic birou-acasă, companie mică sau companie multinațională, beneficii: extra tichete de vacanță, bonuri de masă, zile de concediu, posibilitatea lucrului de acasă.

fii prezent în ceea ce faci.

Dacă dorești să îți poți vedea roadele propriei munci trebuie sa fi prezent. Prezența în activitatea pe care o faci reflectă dorința ta de a-ți clădii o carieră de succes. Prin aceasta se înțelege că trebuie să fii proactiv, să încerci să iei cele mai bune decizii privind activitatea ta și să fii focusat pe ceea ce faci încercând întotdeauna să îți îmbunătățești abilitățile

organizare înainte de toate atât fizică cât și mintală.

A avea o cariera de succes implică foarte multă responsabilitate, așa că pentru a ajunge în punctul dorit și pentru a rămâne acolo ai nevoie de organizare. De la organizarea fizică a biroului ( tuturor materialelor de care ai nevoie) pană la organizarea mentală/emoțională ( încearcă să nu iei decizii pe baza unor emoții de nervozitate/fericire, încearcă să te liniștești și să te gândești cum te-ar putea ajuta în carieră decizia ta )

micile detalii contează.

Atunci când vezi că diferite acțiuni te ajută sau nu în dezvoltarea carierei, notează-le. Notând micile detalii vei ști pe ce trebuie să insiști pentru a te dezvolta și la ce ar trebui să renunți.

învață neîncetat.

Pentru a avea succes trebuie să-ți dai voie să înveți necontenit. Care este cea mai bună metodă de învățare după ce ai epuizat toate mijloacele clasice? Colegii de birou. Întotdeauna va exista cineva cu mai multă experiență decât a ta așa că mereu poți învăța câte ceva de la acești oameni. Fii atent la activitățile colegilor tăi mai experimentați încercând să deprinzi tot ceea ce au ei mai bun. Cu toții avem vieți diferite și cu toții învățăm în stilul nostru, așa că aceștia sunt o sursă de învățare continuă deoarece și ei  la rândul lor au învățat diferit față de tine. 

învață din fiecare eșec.

Trebuie să înțelegi că un eșec nu este un capăt de drum. Un eșec este una dintre cele mai bune metode de a ajunge către succes pentru că pe baza a ceea ce te-a adus în acest punct vei ști ce să faci și ce să nu faci în viitor pentru a ajunge acolo unde dorești.